Boek over Syrisch-orthodoxe christenen in Turkije

3
10

Vanavond overhandigde Tweede-Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) in Amsterdam het eerste exemplaar van een boek over Syrisch-orthodoxe christenen in Turkije aan aartsbisschop Mor Polycarpus Augin Aydin, patriarchale vicaris van de Syrisch-Orthodoxe Kerk in Nederland.

De titel van het boek luidt The slow disappearance of the Syriacs from Turkey and of the Grounds of the Mor Gabriel Monastery. Het Syrisch-orthodoxe klooster van Sint Gabriël uit de vierde eeuw is een van de oudste kloosters ter wereld. Zijn gronden worden nu onteigend door de Turkse staat, waardoor het voortbestaan van deze monastieke communiteit op het spel komt te staan.

Het boek is geschreven door politici en geleerden uit diverse landen. Lees verder op rkk.nl.

3 REACTIES

 1. Turkiyenin hala en buyuk ayibi…hic bir musluman ulkesinde bu kadar az hristiyan kalmamistir ve cuvaldizi hep baskalarina batirmaya devam ediyoruz…

 2. Hatice….

  Er zijn zo weinig Christenen omdat Turkije pijnlijke lessen heeft getrokken uit de geschiedenis….

  Idem dito voor de Koerden in Turkije van nu….

  Alleen Turkije heeft nog niet genoeg lessen getrokken om alle Koerden over de grens te zetten….of een stukje van Turkije af te staan aan de Koerden….

  Turkije is nog lerend….net als elke mens en land.

  Mehmet

 3. Het aantal percentage in Turkije betreft Christenen wordt als maar minder en minder , het behoort nu tot 0,2% zelf niet 1% haha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here