Kansen in de architectuursector Turkije

0
45

De architectuursector en de bouw in Turkije herpakken zich. De sector werd in 2008 zwaar getroffen door de economische crises, maar vertoont nu weer tekenen van herstel. Dit biedt kansen voor Nederlandse architecten. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken in een speciale publicatie.

Kansen voor Nederlandse architecten liggen vooral op het gebied van cultureel erfgoed en stedelijke ontwikkeling. Dit is een van de prioriteiten van de stad Instanbul en andere steden. Zij willen de historie van gebouwen bewaren, maar de bouwwerken ook aanpassen aan de wensen van de moderne tijd. Nederlandse architecten kunnen hier hun ervaring inzetten.

Duurzaamheid
De laatste paar jaar staat het thema duurzaamheid op de agenda bij stedelijke ontwikkeling. Steden moeten hier een weg in gaan vinden. Nederlandse architecten met ervaring in duurzame projecten kunnen hierbij van toegevoegde waarde zijn.

Kijk in deze bijlage voor meer informatie over de bouw en architectuur in Turkije en de wetgeving voor buitenlandse architecten. Ook vindt u een overzicht met instanties en contactpersonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here