Weer Syrische officieren naar Turkije gevlucht, Turkije stuurt konvooi

0
4

Gisteren zijn in totaal twaalf officieren gevlucht uit Syrië. De plaatsvervangend politiechef van de stad Latakia in het westen van Syrië is overgelopen. De brigadegeneraal is met 11 andere officieren in het holst van de nacht van Syrië naar Turkije gevlucht. Dat zei een Turkse functionaris maandag meldt De Telegraaf.

Volgens de functionaris zijn de afgelopen 24 uur ongeveer 600 Syriërs de grens met Turkije overgestoken. In totaal vangt Turkije nu circa 43.500 vluchtelingen uit Syrië op.

Turkije wil niet blijven toekijken nu een zware slag om de Syrische stad Aleppo dreigt. ,,De troepenopbouw en de recente uitlatingen over het gebruik van massavernietigingswapens zijn handelingen waarbij we niet aan de zijlijn kunnen blijven staan”, zei de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan vrijdag.

UPDATE:
Turkije heeft maandag een konvooi met militairen, raketten en tanks naar de zuidgrens met Syrië gestuurd. De verwachting is dat de militairen Syrië niet binnengaan, maar enkel zijn ingezet om de grens tussen de twee landen te beveiligen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here