Meeste namaaksouvenirs komen uit Turkije

0
1

De meeste namaaksouvenirs worden aangeschaft tijdens vakanties in Turkije. T-shirts met grote merknamen zijn samen met sportkleding de populairste namaaksouvenirs. “Op de tweede plaats staan nagemaakte kledingaccessoires als riemen en haarbanden. Tassen en lederwaren staan op de derde plek, horloges en schoenen op respectievelijk plaats vier en vijf”, aldus een woordvoerder van de douane donderdag.

De import van namaakproducten is niet volledig verboden. Elke vakantieganger mag een handvol nepspullen in zijn koffer stoppen: ”maximaal 3 horloges, plus maximaal 250 milliliter parfum, plus maximaal 3 cd’s of dvd’s, plus maximaal 3 verschillende overige producten zoals 1 kledingstuk, 1 accessoire en 1 paar schoenen”, somt de douanemedewerker op.

Datadragers zoals imitatie-iPhones zijn helemaal verboden. ”Net als namaakproducten waarvan het origineel ook verboden is om in te voeren, zoals wapens. En sowieso mag je buiten de Europese Unie nooit meer dan 430 euro aan producten aanschaffen.”(Bron/Lees verder: NU.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here