Turkse bendeleden moeten 3 mln betalen

0
1

Vier leden van de mensenhandelbende van Saban Baran moeten samen 3 miljoen euro betalen aan de Staat. Dat heeft de rechter in Almelo bepaald op basis van een pluk-ze-vordering meldt het NOS Nieuws. Baran is momenteel op borgtocht vrij in Turkije.

Het bedrag is gebaseerd op het geschatte inkomen dat de bendeleden verwierven met vrouwenhandel en uitbuiting van vrouwen. Tegen hen was in totaal 6 miljoen euro geëist. De vorderingen zijn een vervolg op eerdere strafzaken, waarin ze alle vier een gevangenisstraf kregen.

Saban Baran zat in Nederland een celstraf uit van 7,5 jaar voor onder meer vrouwenhandel en het leiden van een criminele organisatie. In september 2010 vluchtte hij naar Turkije toen hij verlof had gekregen om zijn pasgeboren kind te bezoeken. Hij is daar opgepakt voor afpersing en witwaspraktijken, maar Turkije levert hem niet aan Nederland uit.(Bron/Overgenomen van NOS Nieuws)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here