Syrië stuurt tanks naar Turkse grens

8
14

De Syrische regering heeft gereageerd op de aanvoer gisteren van Turkse luchtafweer vlakbij de Turkse grens met Syrië. Turkije stuurde een militair konvooi bestaande uit ongeveer dertig voertuigen naar de grens. Syrie heeft vandaag zo een 170 tanks gestationeerd ten noorden van de stad Aleppo, vlakbij de Turkse grens.

Dat zei een vertegenwoordiger van de Syrische oppositie in de nacht van donderdag op vrijdag. Het bericht is van officiële kant niet bevestigd. “De tanks worden ofwel bij de Turkse grens ingezet of ze bereiden zich voor op een aanval op opstandige steden en dorpen” aldus een woordvoerder van een vereniging van hoge officieren die deserteerden uit het regeringsleger van president Bashar al-Assad.

8 REACTIES

 1. Hopen dat het geen oorlog wordt. Turkije heeft hier geen belang bij.

  Iran, China en Rusland hebben belangen in Syrië vanwege de logistische samenwerking van Syrië met al deze landen….

  Zonder toestemming van deze landen kan en mag niemand Syrie aanraken. Als het westen de verlangens van deze landen negeerd zal ofwel een harde koude oorlog begonnen worden ofwel zullen deze landen zelf militair gaan ingrijpen…

  China is een land dat niet onderschat mag worden. China is zeer sterk. Omdat alles zoals het op papier staat niet altijd de realiteit vertoont kunnen we stellen dat de Chinese vecht capaciteit groter is als dat van Amerika.

  Als het China en Rusland lukt Turkije aan hun zijde te trekken en het westen te negeren zal het gehele midden oosten zich omtrekken uit de westerse invloedssfeer.

  Dit zou zodanig storend voor het westen zijn om een totale oorlog te verklaren om Turkije te heroveren en terug te brengen binnen zijn eigen invloedssfeer.

  Europa neemt grote risico’s door Turkije niet snel tot de EU toe te laten.

 2. Europa neemt grote risico’s door Turkije niet snel tot de EU toe te laten.

  *************************

  woord Europa had het westen moeten zijn, Amerika wilde en wil zelf ook Turkije niet in de EU hebben. In de media is wel een Imago gewekt dat ze dat juist wel willen maar dat is schijn om Turkije te vriend te houden. Woorden kosten niets…

 3. tr is laf om een oorlog te beginnen. iedereen over de wereld ziet dat tr geen respect verdient. eerder met israel bleef het ook bij geblaf.

 4. Hassan ben je gek?

  Turkije heeft er geen enkel belang bij.

  Turkije had er wel belang bij kunnen hebben als Turkije economisch sterk was geweest en militair strategisch sterk en in samenwerking met China en Rusland…

  Dan had Turkije syrie met Gemak kunnen bezetten en bezet houden alsof het een Turkse kolonie is, geen macht zou Syrie van de Turken kunnen afpakken…

  Als Turkije nu Syrie bezet is het alleen maar hoofdpijn.

  Turkije is niet sterk genoeg om het vast te houden en de kosten en levens zullen voor niets uitgegeven zijn.

  Mehmet

 5. ik vind Hassan beter klinken als Hasan.

  Met Hassan heb je het juiste uitspraak en met Hasan het verkeerde.

  Maar klaarblijkelijk hou jij meer van stoer doen als denken.

  Mehmet

 6. Geen enkel land is nu in staat om een oorlog te voeren i.v.m. de economische crisis. Want oorlog maakt alles kapot. Turkije is een sterke land en verdient veel respect ze zijn slim bezig.

 7. De oorlog tussen turkije en syrie is al zo goed als begonnen, juist om economische redenen is t slim van beide kanten. De turken doen er goed aan om een oorlog te beginnen, omdat hun met Amerikaanse wapens (m4, m16, 1911) vechten zal dat de economie in het westen omhoog brengen. Dit zelfde geldt voor Syrie die met Russishe wapens de oorlog betreedt, zoals onder andere de Kalashnikov en Dragonov leveren wereldwijd een Mega-omzet voor Rusland. Amerika en Rusland zijn samen de twee grootste wapen producenten over de hele wereld samen met duitsland maar die laat bijna ieder politie korps met hun wather P.series lopen. Dus vandaar dat Duitsland niet veel belangen heeft bij deze oorlog.. Maar het is zo goed als zeker dat Turkeije of Syrie al heel snel de oorlog zullen verklaren aan elkaar. Blijf weg uit toerisistische gebieden, grote haven- steden en bad- plaatsen, dit zijn de gevoeligste plaatsen van Turkeije waar Syrie heel veel schade kan aanrichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here