Wrak gevonden, Turkije besluit dinsdag over actie tegen Syrië

0
2

De Turkse regering zal dinsdag bekend maken hoe zij zal reageren op het neerschieten van een Turks gevechtsvliegtuig door Syrië, afgelopen vrijdag. Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmed Davutoglu zondag in een interview met de Turkse staatszender TRT.

Gezanten van de NAVO-lidstaten komen dinsdag op verzoek van Turkije bijeen voor overleg over het neerhalen van een Turks militair vliegtuig door Syrië. Dit zei een woordvoerder van de NAVO zondag.

Volgens minister Davutoglu is de F-4 neergeschoten zonder voorafgaande waarschuwing. Hij spreekt de Syrische bewering tegen dat Damascus niet wist dat het om een Turks toestel ging. Volgens hem was dat duidelijk te zien en werd het niet gecamoufleerd.

Davutoglu stelde verder dat het vliegtuig alleen vloog, ongewapend was en geen spionagevlucht uitvoerde.

Inmiddels is het wrak van de neergehaalde straaljager gevonden op de bodem van de Middellandse Zee, meldt de Turkse staatstelevisie. Het toestel ligt op 1300 meter diepte in Syrische wateren. De twee piloten zouden nog niet zijn gelokaliseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here