Syrië geeft neerschieten Turks toestel toe

0
4

De Syrische strijdkrachten hebben zaterdagochtend toegegeven dat zij een Turks gevechtsvliegtuig hebben neergeschoten. Dat zou zijn gebeurd ‘boven Syrische territoriale wateren’. Dat meldt het ANP. De straaljager vloog bij de grens van Turkije en Syrië toen het contact verloren ging.

Getuigen uit de Syrische kuststad Latakia zeggen dat het Syrische leger het toestel uit de lucht heeft geschoten. Volgens de Turkse premier Erdogan is er een reddingsoperatie in de Middellandse Zee aan de gang.

Turkije kan het neerschieten van een Turks gevechtsvliegtuig door het Syrische leger niet negeren. Dat heeft de Turkse president Abdullah Gül vanochtend gezegd. Hij beloofde dat Turkije “alles wat nodig is” zal doen in reactie op het incident schrijft Het NRC.

UPDATE: ‘Neerhalen Turks vliegtuig was ongeluk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here