Turkse militairen gedood bij gevechten

7
1

Tenminste acht Turkse militairen zijn vannacht omgekomen bij een hinderlaag in de zuidoostelijke Turkse provincie Hakkari, vlak bij de grens van Irak. Vijftien soldaten raakten er gewond. Dat hebben bronnen binnen de veiligheidsdienst van Turkije laten weten. Het was het bloedigste incident in maanden in het gebied.

NOS correspondent Bram Vermeulen maakt verslag hiervan:

7 REACTIES

 1. Elke vak heeft een risico. En kom niet aan met: ze riskeren hun levens voor ons. Want dat is onzin, laat staan hun leven, zouden ze een deel van hun salaris aan mij of jou willen geven. Antwoord is een grote NEE.

 2. De strijd die Turkije voert zoals dat nu is is verkeerd.

  Het is vegen met de kraan open,..zelfs als je alles schoonmaakt het blijft nat worden…

  zonde van al die levens en het geld.

  Mehmet

 3. iedereen die denkt dat in Turkije al jaren een strijd wordt gevoerd tegen terrorisme met het doel dit uit te roeien…dream on!

  De PKK is een creatie van de militaristische/politieke elite van Turkije zelf…een enlite die maling heeft aan de impele Koerd of Turk. EEn elite die meer belangen deelt met spelers buiten Turkije!

  Was er eerst sprake van een PKK probleem…Inmiddels is dit helaas uitgegroeid tot een echt Koerdisch probleem! In sommige regio’s stemt inmiddels meer dan 80% voor een Koerdische partij die toch echt wel een Koerdisch probleem ziet in Turkije!

  Er is geen enkel guerilla oorlog gewonnen met wapens. Er is er ook nog geen een onderdrukt!

  iedereen weet dat dit niet zo door kan gaan!

  Een eind er aan maken komt helaas niemand goed uit!

  De paar moedige stappen van de AKP werden meteen getorpedeerd door zowel de PKK hardliners als ook de republikeinen en de nationalisten. Geeft te denken he!

 4. Hatice,

  Klopt 100%

  Erdogan is een zeer machtige man. Na AtaTurk is hij nu de machtigste man in Turkije maar ook zijn handen zijn gebonden omdat hij slechts mag handelen binnen de kaders van wat Cia en westerse elite toestemming geeft.

  Mehmet

 5. Er zijn drie manieren om de Pkk en de Koerden probleem op te lossen.

  ***01*** Een atoombom ontwikkelen.

  – Dan kan Turkije brutaal zijn eigen gang gaan zonder een westerse interventie. Niemand valt je aan als je een atoombom hebt. Dan kan je de Pkk echt aanpakken mits er wil is binnen de overheid, nu zelfs als de overheid Pkk wil aanpakken kan dat niet omdat dat niet mag.

  ***02***

  Koerden een eigen land geven en alle mensen die Koerdisch zijn gedwongen deporteren naar Koerdistan…Alle Turken in Koerdistan gedwongen deporteren naar Turkije…

  Dit is de goedkoopste en zelfs zeer winstgevend en een briljante strategie voor de Turken mits Turken alle waardevolle gebieden en vooral waterrijke gebieden zoals Gap , dicle etc binnen de Turkse grenzen houdt. Verder een strook grens overheid met Iran in het Noord en stukje grens met Irak behouden…

  In dit geval is het Koerden probleem in 1 keer opgelost en tevens wordt Turkije binnen 5 jaar rijker als Zwitserland…Turkse welvaart en welzijn zal dan letterlijk exploderen… en helaas de Koerdische economie zal superslecht gaan…alle Koerden zullen proberen te verhuizen naar Turkjie… maar Turkije moet verboden gebied voor de Koerden zijn.

  *** 03 *** Moeilijke manier is Huurlingen inzetten in het zuidoosten, eigenlijk ook de goedkoopste oplossing die op jacht gaat naar de Pkk leden en per dode pkk man huurlingen uitbetalen… Geloof me mensen zullen al bang zijn als er een kans van 1% bestaat dat zij banden hebben met de pkk, want dat betekent meteen hun leven zonder enige vorm van rechtzaak,,,,puur voor het geld….dit is zeer wreed maar ook zeer efficient… echter het westen zal dan willen interveren in Turkije zowel boycot als westerse geheime diensten die Turkse overheid laten vallen als ontlusten binnen Turkije maken etc etc etc…

  Kortom, het westen zal vuur en brand schreeuwen en teven Turkije zwaar onder druk zetten….geen Turkse overheid kan hier tegenop… Ecewit die het westen als enige Turkse leider ooit genegeerd heeft en Cyprus binnenviel werd binnen 3 maanden afgezet door westerse machten….zo machtig is het westen in Turkije, nog steeds…

  Dit is tevens de moeilijkste en ook de duurste manier mits een Turkse overheid gek en dapper genoeg is het westen te negeren en Pkk probleem op te lossen.

  ***04*** Een andere zeer makkelijk oplossing is dat Turkije in de Eu gaat.

  als dat gebeurd heeft het westen geen redenen meer om de Pkk te ondersteunen en zal het westen alle steun aan de Pkk stopzetten, tevens zal de Pkk zelf geen redenen meer hebben om te strjiden tegen Turkije omdat de Pkk vrijheid voor Koerden wil en Eu betekent automatisch democratie en vrijheid….dus ze hebben dan geen enkele redenen meer…zelfs als ze toch iets verzinnen en doorgaan, binnen kortte tijd zal het toch gedaan zijn met hen,,,,,zonder steun is Pkk zo afgemaakt…

  Mehmet

 6. Ik ben zelf voorstander van dat Turkije een stukje land geeft in het zuidoosten van Turkije waarbij Gab en waterijke gebieden binnen Turkse grenzen blijven….

  Koerdistan zal voor de Koerden letterlijk een hel zijn, een gevangenis waarin armoede want alle Rijkdom is aan de Turkse kant, de Industrie, landbouwgrond, water infrastructuur etc etc etc,,, Koerdistan veranderd in een schiereiland zonder zee waarbij de enige buren Iran en Irak zijn waarbij de Turkse grens potdicht is…Turkije kan later, bv 5 jaar later handel gaan doen met koerdistan waardoor koerden heel blij worden… Visa aan een Koerd geven moet zoiets als bijna onmogelijk zijn.

  Koerden die binnen Turkse grens zonder Visa zonder menselijke behandeling als een verrader behandelen en de grens uitzetten.

  Mehmet

 7. Ps… ik haat de Koerden niet, maar ik vind dat de Koerden wel gepast moeten worden behandeld voor hun kortzichtigheid omdat zij de Pkk steunen. Het is voor de overheid onmogelijk op het voorhoofd te lezen wat iemand denkt en of die Pkk wel of niet steunt…dus het beste wat je kan doen is ervan uitgaan dat iedere Koerd de Pkk steunt tenzij zij kunnen bewijzen dat dat niet zo is… dus omgekeerde bewijs voering…

  Klinkt heel bod, maar dit zou de juiste strategie moeten zijn….

  persoonlijk vind ik het jammer dat er Ruzie is tussen Koerden en Turken. Koerden hebben niet door dat de Ruzie expres door het westen is gemaakt en westerse belangen dienen….

  tevens is het onmogelijk voor Turkije om 1 op de 3 burgers als een terrorist verdachte te behandelen dus de enige oplossing is Koerden een eigen landen geven.

  Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here