Gevangenisbrand in Turkije: dertien doden

0
1

In het zuidoosten van Turkije zijn bij een brand in een gevangenis zeker dertien doden en vijf gewonden gevallen. Gevangenen hadden brand gesticht waardoor een giftige rook ontstond. Dat meldt het NOS Nieuws.

In een van de cellencomplexen hadden gevangenen matrassen en dekens in brand gestoken. Zeker twintig mensen liepen een rookvergiftiging op. Dertien van hen vonden de dood.

Volgens nieuwszender NTV was er een opstand ontstaan uit protest tegen de slechte leefomstandigheden in de gevangenis in Sanliurfa. Zo zou er een airconditioning ontbreken. In de gevangenis zitten zo’n duizend mensen. De autoriteiten zeggen dat de brand werd gesticht tijdens een vechtpartij.(Brn/Overgenomen van: NOS Nieuws)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here