Turkije: Koerdisch als keuzevak op scholen

4
9

Turkije wil Koerdisch aanbieden als keuzevak op scholen. Dat heeft de Turkse regering dinsdag bekendgemaakt, meldt Novum/AP. De nieuwsdienst schrijft dat Koerdische les voorheen verboden was op Turkse scholen, omdat het tot etnische verdeeldheid zou leiden.

De Turkse regering wil het gewapende conflict met Koerden in het zuidoosten van het land beëindigen. Door een handreiking te doen hoopt Ankara goede wil te kweken. Eerder al werd besloten een Koerdisch televisiestation toe te staan. (Bron/Lees verder op Nieuws.nl).

4 REACTIES

  1. Belachelijk voor woorden. Onlangs kregen de Nedersaksen van de minister te horen dat ze geen onderwijs mochten krijgen in hun eigen taal. Nederland een land die staat voor mensenrechten doet dat niet maar TR wel.

  2. Wat denk je nouw… Het is al zeer moeilijk Turken de Assimileren, als er Turkse lessen komen wordt het helemaal onmogelijk de Turken te assimileren…

    Wat integratie betreft behoren de Turken tot de beste en snelst integrerende volkeren ter wereld maar in Europa en Nederland draait het niet om integratie maar assimilatie….

    deels kan ik Europa wel begrijpen waarom ze Turken willen assimileren maar dan moeten zij zich niet democratisch voordoen, komt schijnheilig over,

    Mehmet

  3. eerst je pink, straks je ringvinger dan je middelvinger dan je wijsvinger dan je duim vervolgens je hand daarna je arm en uiteindelijk heel Turkije de shit in werken. Ga zo door Erdogan. Goedzo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here