Hernieuwde Turkse interesse in lidmaatschap EU

3
1

Turkije heeft een hernieuwde interesse getoond in het lidmaatschap van de Europese Unie. Dat meldt Novum/AP. Donderdag gaan Turkije en de Europese Unie informeel in gesprek over het lidmaatschap en eerder deze week maakte de Turkse regering bekend dat ze snel gaat stemmen over een reeks hervormingen die de pogingen lid te worden van de Unie vooruit kunnen helpen.

Dit heeft met name te maken met de verkiezing van een nieuwe Franse president. De ex-president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, was tegen een Turks lidmaatschap. “Nu François Hollande aan de macht is gekomen hopen we allemaal dat er een nieuwe koers met betrekking tot de relatie tussen de EU en Turkije is ingeslagen”, aldus de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu.

3 REACTIES

  1. en na 4 jaar komt er een andere frans president die tegen is en dan is het weer hetzelfde liedje.. Rot toch op met die zieke failliete EU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here