Turken meer op social media door censuur

1
9

Turken nemen door de groeiende censuur in hun land de toevlucht tot social media zoals Facebook en Twitter. Steeds meer mensen worden hierdoor ‘zelf journalisten’ en melden zaken die de pers niet halen. Sommige politici zijn daar niet blij mee; regelmatig wordt er gesuggereerd de sociale media aan banden te leggen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad vandaag.

Volgen de krant heeft de regerende AKP de afgelopen jaren de greep op de media flink verstevigd. Meer dan 18.000 websites zijn geblokkeerd. Naast porno- en gokwebsites worden ook sites over het leger, Atatürk en de PKK snel uit de lucht gehaald.

Ook zitten in totaal 92 journalisten in de cel, meer dan in China of Iran. (Bron/Lees verder: Eindhovens Dagblad)

1 REACTIE

  1. het is een eng land waar vrijheden die passen in een conservatief moraal worden gegund en waar vrijheden op individueel gebied aan banden worden gelegd…als onderdeel van een groep heb je nog alleen maar rechten en plichten, steeds minder als individu! meer vrijheden dan ooit voor minderheden, maar minder als ooit als individu!

    recht op geloven, wat dan ook mag, als je maar gelooft, maar recht op zaken die de zogenaamde geloven niet goed vinden wordt beperkt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here