Premier Erdogan boos na lagere rating Turkije

1
3

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is woedend op kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P). De Turkse leider begrijpt niet waarom het ratingbureau de verwachting voor Turkije naar beneden heeft bijgesteld, terwijl het de rating van Griekenland juist heeft verhoogd. Dat meldt Nieuws.nl.

S&P baseert de verlaging op het grote tekort op de betalingsbalans van Turkije. Doordat de export slechts een relatief klein deel van de economie beslaat, is het land voor de financiering van dit tekort grotendeels afhankelijk van kortetermijnfinanciering uit het buitenland. S&P tekent aan dat Turkije met financieringsproblemen te maken kan krijgen als die kredietstroom plotseling opdroogt.(Bron/Lees verder: Nieuws.nl)

1 REACTIE

  1. dit zeggen bijna alle onafhankelijke economen en analisten al jaren. maar een muur van economische trots houdt deze zijde van de medaille uit het zicht. De turkse economie groeit op krediet (creditcard schulden top 10 van de wereld) en is totaal afhankelijk van buitenlands kapitaal. Wat de AKP wel goed heeft gedaan is de Turkse economie hervormen in een kapitalistisch model waarin het grootkapitaal vrij spel heeft gekeregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here