‘OM loog over inzet burgerinfiltrant’

0
9

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen een vernietigend vonnis in een slepende zaak over de smokkel van 300 kilo heroïne van Turkije naar Nederland. De rechtbank heeft het OM in de zaak niet-ontvankelijk verklaard. Volgens de de rechters is er in de zogeheten Benoit-zaak een criminele burgerinfiltrant ingezet en dat is een verboden opsporingsmethode.

De partij drugs werd in 2005 in Helmond onderschept. Tijdens het proces in 2006 rezen er direct al vragen over de mogelijke inzet van een criminele burgerinfiltrant door de Turkse justitie. De officier van justitie heeft volgens de rechtbank gelogen over de samenwerking met Turkse justitie. “Zorgelijk”, noemt de rechtbank dat in het vonnis. Lees verder op de site van NOS Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here