Nieuw woordenboek Nederlands—Turks

0
6

Afgelopen week werd het eerste exemplaar van het Woordenboek Nederlands-Turks overhandigd aan minster Marja Van Bijsterveldt. Deze uitgave is vervaardigd met het oog op gebruik door vertalers, tolken en studenten; daarnaast is het zeer geschikt voor professioneel gebruik en als naslagwerk.

Van Bijsterveldt, die bij deze gelegenheid de vele mensen bedankte die aan de totstandkoming hebben meegewerkt, benadrukte het belang van een woordenboek dat de mensen en vooral de taal van Nederland en Turkije verbindt. Paul van der Heijden, rector magnificus van de universiteit Leiden, benadrukte dat de betrekkingen met Turkije niet alleen vandaag , maar ook in de toekomst belangrijk zijn.

Het Woordenboek Nederlands-Turks is samengesteld door medewerkers van de School of Middle Eastern Studies van het LIAS, Leiden Institute for Area Studies van de Universiteit Leiden, in opdracht en onder auspiciën van de Commissie Lexicografische Vertaalvoorzieningen van de Nederlandse Taalunie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here