‘Kritiek Amnesty op discriminerende werkgevers terecht’

0
1

Nederlandse werkgevers maken zich nog te vaak schuldig aan discriminatie op de arbeidsmarkt. De kritiek hierop van Amnesty International is “volkomen terecht”. Dat zegt het Inspraakorgaan Turken in Nederland (ITN) in reactie op een rapport van de mensenrechtenorganisatie.

Het rapport stelt onder meer dat moslims in Nederland nog regelmatig worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt en in het onderwijs. Volgens moslimorganisaties hebben vooral moslima’s veel moeite bij het vinden van werk; zodra ze met een hoofddoek op naar een sollicitatiegesprek gaan, kunnen ze een baan vaak wel vergeten. Ook het vinden van een stageplek is een groot probleem voor jongeren.

‘Het is een pure vorm van discriminatie, waarbij werkgevers liever kiezen voor een Nederlander’ aldus ook het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN). Lees verder…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here