‘Geen proces crash Turkish Airlines’

0
38

Boeing en Turkish Airlines worden niet strafrechtelijk vervolgd voor het ongeluk met het toestel van Turkish Airlines in februari 2009 bij Schiphol. Dat hebben betrouwbare bronnen aan de NOS gemeld. Bij de crash bij de Polderbaan van Schiphol kwamen negen van de 139 inzittenden om het leven en raakten 120 mensen gewond.

Het Openbaar Ministerie in Haarlem heeft onderzocht of het neerstorten van het toestel te wijten was aan menselijk handelen. Het OM constateert dat de piloten zich niet hebben gehouden aan het protocol voor een plotselinge daling. Maar omdat alle piloten zijn omgekomen kunnen zij hierover niet worden verhoord en is strafrechtelijke vervolging niet aan de orde.

De fabrikant Boeing en luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines valt volgens de bronnen strafrechtelijk niets te verwijten. Het Openbaar Ministerie wil nog niet reageren en komt morgen met een verklaring.(Bron/Overgenomen van NOS Nieuws)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here