Meerderheid vindt uitspraken Wilders over Gül fout

10
37

Ruim driekwart van de Nederlanders vindt de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over de Turkse president Abdullah Gül ongepast. Dat blijkt donderdag uit een peiling van Maurice de Hond over het bezoek aan Nederland van Gül. Wilders maakte de president op Twitter onlangs uit voor ‘christen-pester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist’.

Alleen onder zijn eigen aanhang vindt Wilders steun voor zijn tweets: van de PVV-stemmers geeft slechts 28 procent aan ze ongepast te vinden. Van de VVD-stemmers vindt 68 procent de uitspraken niet kunnen. Met name onder de CDA’ers is de weerstand groot; van deze kiezers vindt 93 procent de uitspraken niet gepast.

Gül zei woensdag dat de kwalificaties van de PVV-leider niet van invloed zijn op de betrekkingen tussen Nederland en Turkije.(Bron/overgenomen van Nieuws.nl)

10 REACTIES

 1. In Turkije wordt je geapplaudiseerd als je dit soort dingen zegt. Erdogan: Het Westen is monster dat nog maar 1 tand heeft. En in NL mag dit gezegd worden. Onzin.

 2. @ Burgerjournalist

  En wie ben jij om te kunnen beoordelen dat the new Hitler gelijk heeft? Abdullah Gül is van oorspronh Arabisch. Erdogan is Georgisch en de vrouw van Erdogan is Koerdisch.
  Hoe kun je dan zeggen dat er discriminatie jegens minderheden in Turkije voorkomt?
  Praat geen poep ook al lijk je er op!

 3. Ik mag die Gül ook niet maar constateer dat koerden in TR meer rechten hebben, dan Turken in NL. Alleen al het feit dat er Turkse staatszender de hele dag in koerdisch uitzendt, zegt meer dan genoeg. In NL is het middagje in de week Turks onderwijs afgeschaft, omdat het de integratie zou belemmeren.

 4. burgerjournalist

  ik snap dat je vooral veel sentiment hebt…
  En Turken hebben dan ook weer genoef Temperament

  gevaarlijke combi, dat wel…

  maar sentiment is vele malen enger! Die mensen kunnen zo gevaarlijk ontwikkelen. De Europese geschiedenis is wat dat betreft een duidelijke waarschuwing!

  in zwaar weer verdwijnt de Christelijk Joodse traditie en Europees HUmanisme al snel achter populisme en thetoriek met echte conseqquenties voor grote groepen mensen…
  Gul en Erdogan zijn niet degenen waar je op doelt als je het hebt over koerden mepper en christen pester. dat was nou net alklemaal voor hen gebeurt en juist onder hen hebben koerden vhsistenen en joden het juist ontegensprekelijk beter. getuige ook de zelfs meest kritische rapporten uit Europa!

  dus je moet je conclusies en je voorbeelden wel juist kiezen. er zit een gat in van 10 jaar!

  slecht werk voor een journalist – al ben je dat dan natuurlijk ook weer niet echt!

 5. – koerdische tv
  – koerdisch taalonderwijs
  – afschaffing art 301
  – afschaffing artikel mbt bestraffing erkenning Armeense genocide – en juist in Europa andersom
  – verlening eigendomsrechten aan alle religieuze minderheden van Turkije
  – oprichting Alevitische commissie
  – instellen burgerrechters
  – aanpassing 20 artikjelen uit grondwet naar Europees voorbeeld (met gek genoeg weerstand vanuit de zogenaamd seculiere hoek)
  – toekenning recht op religieus onderwijs voor alleen (ook niet moslims)
  – erkenning van de vertegenwoordiging van homo en lesbo rechten
  – amnestie voor pkk strijders

  dit is allemaal in de laatste 5 jaar onder de heren gul en erdogan gebeurt!

  maar zolang Turkije de PKK aanpakt (overigens een goed recht aangezien de organisatie op de Europese lijst van terreurnetwerken staat) blijft het volgens sommige groepen koerdenmeppen…

  En dat zijn de mensen die uit een idee van gelegenheidsdemocartie in het verleden voor secularisme en burgerrecht spraken en pleitten voor terugdringen van macht van het leger en nu opeens weer voor verbod op religie en liever seculiere rechters en inspraak en samenwerking van leger en journalistiek pleiten…zo een dooddoener

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here