Proces tegen oud-president Turkije begonnen

6
7

In de Turkse hoofdstad Ankara is het proces begonnen tegen de leiders van de militaire coup in 1980. De aangeklaagden zijn de 94-jarige oud-president Evren en de toenmalige luchtmachtchef Sahinkaya, die nu 86 is. Dat meldt de NOS vandaag.

Toen hij de regering ten val bracht, was Evren chefstaf van het leger. Hij was president van 1982 tot en met 1989. Gedurende zijn bewind werden honderdduizenden tegenstanders opgepakt. Velen werden gemarteld.

Evren en Sahinkaya verkeren beiden in slechte gezondheid en wonen het proces niet bij. Via een videoverbinding worden ze verhoord.(Bron/Overgenomen van NOS Nieuws)

6 REACTIES

  1. hehe…werd tijd…

    als mensen dit niet willen of kunnen begrijpen snappen ze niet dat je ook niet met een verwijzing naar Orde, rust en vrede in binneland, je de burgerrechten van wie dan ook terzi8jde mag schuiven, en dat is in grote getale gebeurt in Turkije…dat is niet eens de vraag!

  2. Het hele legertop moeten ze executeren.
    Ze zijn verantwoordelijk voor de duizenden onnodige doden onder turkse militairen.

  3. Het wordt een symbolisch teregtstelling , de kemalistische legertop moet begrijpen dat ze, nimmer en nooit meer de wapens kunnen opheffen, tegen hun eigen volk, voor het plegen van een staatsgreep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here