OVSE roept Turkije op om journalisten vrij te laten

2
1

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) roept Turkije op om de 95 journalisten vrij te laten die gevangen zitten in Turkse gevangenissen. Volgens de OVSE moet het land hervormingen doorvoeren om de vrijheid van de media te garanderen. Dat meldt de NOS vandaag.

Volgens OVSE-vertegenwoordiger Dunja Mijatovic is het aantal journalisten in een Turkse cel in een jaar tijd gestegen van 57 naar 95. Zij worden beschuldigd van het verlenen van steun aan terroristische organisaties.

Mijatovic: “Berichtgeving over zulke gevoelige zaken als terrorisme maakt juist onderdeel uit van een democratisch proces en journalisten spelen een belangrijke rol bij de informatievoorziening aan het publiek.” (Bron/Overgenomen van NOS Nieuws)

2 REACTIES

  1. aan dovemansoren besteedt in Turkije…

    Zowel voor de AKP als ook nu met AKP_ worden journalisten eerder als gevaar gezien dan als spiegel van de democratie…

    same old

  2. Sommige journalisten in Turkije verdienen om opgesloten te worden, ze maken de samenleving kapot door bedriegelijke corrupte en uit de duim gezogen nieuws om akp, verschillende bevolkingsgroepen tegen mekaar op te zetten….die evs wat de naam ook is kunnen gewoon de pot op!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here