Turkse rechter erkent gewetensbezwaar

3
3

Voor het eerst heeft een Turkse militair die zijn diensttijd niet afmaakte omdat hij gewetensbezwaren had, geen straf gekregen. Een Turkse militaire rechtbank maakte de veroordeling van Muhammed Serdar Delice ongedaan. Hij wilde vanwege zijn islamitische geloof geen mensen doden, meldt het ANP zaterdag.

Nu de rechter het recht op gewetensbezwaar tegen militaire dienst heeft erkend, kan dat volgens deskundigen leiden tot meer van dit soort zaken in de toekomst. Dat Turkije geen recht op gewetensbezwaar kent, is een belangrijke hobbel voor het toetreden van het land tot de Europese Unie.

3 REACTIES

  1. Wat een onzin zoals altijd. Vlgns islamitische geloof mag je geen mensen doden, maar je “MOET JE LAND VERDEDIGEN TEGEN TERRORISTEN”, zoals altijd weer een propaganda van lokum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here