Geen uitlevering verdachte aan Turkije

2
1

De rechtbank in Groningen verbiedt de uitlevering van de 41-jarige Abdulvahap Ekinc. De man is in 2001 veroordeeld voor lidmaatschap van de Turkse organisatie Hizbollah en heeft zijn straf in Turkije uitgezeten. Nu wil Turkije Ekinci nog voor de rechter brengen voor het willen omverwerpen van de republiek meldt De Volkskrant.

Volgens de krant heeft Ekinci in Nederland asiel aangevraagd toen in 2011 bleek dat Turkije hem nog een keer wilde vervolgen. (Bron/Lees verder: De Volkskrant)

2 REACTIES

  1. Lekker handig………….

    Zo gaan Turken denken van het Westen meet met twee maten… Onze Terroristen worden beschermd door het Westen en wij Turken moeten hen helpen met Hun terroristen… waarom is de volgende vraag….

    Mehmet

  2. De gemiddelde Turk moet de meest wonderlijke toeren uithalen voor een visum om twee weekjes zijn of haar familie in Nederland te bezoeken. En die Ekinci kreeg zomaar een verblijfsvergunning. Onverklaarbaar. Hij is overigens niet alleen lid van Hizbullah, maar ook oprichter van die terrooristische organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here