‘Geef EU-toetredingsproces Turkije nieuwe impuls’

5
3

D66 Europarlementariƫr Marietje Schaake roept de Europese Commissie op de toetredingsonderhandelingen met Turkije een nieuwe impuls te geven. Schaake stelt voor de gesprekken over justitie en fundamentele vrijheden als eerste aan te gaan en de onderhandelingshoofdstukken te openen.

Schaake: “Dit is de beste manier om in het stroeve onderhandelingsproces een concrete stap te zetten. Structurele hervormingen en garanties voor een sterke rechtsstaat en fundamentele vrijheden zijn essentieel voor D66 en moeten hoger op de politieke agenda.”

De commissie Buitenlandse Zaken van het Europees Parlement nam gisteren het jaarlijkse evaluatierapport aan over Turkije als kandidaat-lidstaat van de Europese Unie.

5 REACTIES

 1. Op een dag zal Turkije zeggen: Wij zijn beter dan jullie allemaal samen, dus ByeBye.
  Heel EU is aan het krimpen, kwestie van tijd šŸ™‚ dat ze elkaar de schuld gaan geven.

 2. Ruthless Tyran…

  Tot die tijd moet Turkije nog wel erg veel democratiseren en ontwikkelen…

  de groeicijfers voor de Economie geven veel aan, maar niets over verdeling, welvaart, pensioenen, werkloosheid, handelsbalans etc…en dan hebben we het nog niet over de rechtsstaat en arbeidsrecht, milieuwetgeving, consumentenrecht, rechten van vrouwen en minderheden, vrijheid van meningsuiting etc etc etc…

  dus als dat allemaal is gebeurt, mag Turkije Bye Bye zeggen…

 3. DE JONG TURKEN
  TURKIJE MAAKT ER WERK VAN,IN EUROPA IS ALLES AAN HET KRIMPEN,TEGEN DIE TIJD HEBBEN JULLIE GEEN PENSIOEN MEER SUKKELS ,PRATEN JULLIE MAAR OVER MIJN LAND DAN VERGETEN JULLIE BETER ALLE MISERIE SUKKELS

 4. neen ik verkoop frouwen achter de ramen en heb kontackten met priesters en kerken om kleintjes te je weet welle. verder betaal ik ook viele belasting en waar gat dat geld allmaal naartoe. neederland keine geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here