Film ‘Fetih 1453’ bestempeld als propaganda

13
7

Het is de duurste film ooit uit de geschiedenis van Turkije: Fetih 1453. Het is een jaartal dat in het geheugen van alle Turken staat gegrift, het jaar waarin de Ottomaanse legers Constantinopel veroverden op de christenen en het omdoopten tot Istanbul.

Voor het eerst is er een film gemaakt over de bloedige slag die een einde maakte aan het Byzantijnse rijk: Fetih 1453, ofwel De Verovering van 1453. Maar voor sommigen is de film niets anders dan propaganda. Bekijk de reportage van de NOS:


(Bron/overgenomen van: NOS)

13 REACTIES

 1. Goh die Bram Vermeulen is pas paranoia…
  Alleen de wijze waarop hij informatie overbrengt is allesbehalve professioneel…
  Ik heb de film gezien en de inhoud vertoont allesbehalve propaganda..De film laat de vastberadenheid en intellect zien van een jonge sultan en hoe barbaars de tegenpartij is geweest tijdens de verovering…Accepteer de geschiedenis en ga verder met je leven..En Bram, jij moet voortaan je stem gebruiken bij het inspreken van trailers in Hollywood.

 2. ach ja al die jaloezie toch…2023 lozan anlasmasi bitiyo BETALEN ZULLEN ZE. ik hoop dat neederland helemaal naar de klote gaat. eerst werden we doodgenuffeld maar nu doodgeknuppeld stelletje slavendrijvers!!!

 3. We hebben lang gewacht op een Hollywood productie van een dergelijke film over de Ottomaanse glorie. Dezen zijn echter door bepaalde lobbies tegengehouden.

  De Turken zullen wel gedacht hebben, dan maken wij hem toch lekker zelf, nu de tijd daarvoor rijp is. ­čÖé

 4. pax britannica, pax amerikana, en de vele heldendaden van deze westerlingen in duizenden films uit Hollywood en Europa…maar maar slechts Ottomania en propaganda en kassa voor typering van deze film is wel erg doorzichtig? De val van Constantinopel zit natuurlijk nog steeds diep bij velen in het westen, ook bij ogenschijnlijk neutrale mensen. De Griekse pijn van destijds zit tot op de dag van vandaag in de verhoudingen naar de Turken toe verwerkt. En die zit ook heel erg diep. Zo diep, dat men het van zichzelf niet herkent!

  Ik ben zelf niet van de heldenfilms of op dergelijke wijze verfilmen van de geschiedenis, want er zit altijd een eenzijdige kijk in. altijd. maar dat is niet slechts een argument die je voor Turken kunt gebruiken in deze…

 5. Vanaf wanneer is de geschiedenis een propaganda. Hebben de Turken, Constantinopel? Ja! Dus ga ergens anders huilen/blaffen. Nu een film over Gelibolu ­čÖé (als het niet is gemaakt)

 6. Gelibolu zijn al meerdere films van…van de Turkse overwinnaars!
  en grappig genoeg ook van de verliezers, met Mel Gibson in de hoofdrol!

 7. Alle stapjes, zelfs de kleinstjes die de media in de westerse wereld zet, is en zal voor altijd propoganda zijn! Eeh trouwens ik kan me zo minimaal 5 films herinneren, welke ook als propoganda bestempeld kan worden tegen moslims.

 8. iedereen die de turkse geschiedenis een beetje kent zal begrijpen waarom de europeanen de turken niet kunnen uitstaan,en deze film vertelt dat ook wel,beste turken die van tc houden onthoud wat tayyip baba zei intergratie oke assimilatie NO WAY
  iederren doet zijn ding maar tc krijgen ze niet,bram niet,napoleon niet,obama niet,osama niet,bibby niet,media niet,ehhhhmm peter niet,dracula niet,poetin niet,ocalan niet,oja fetih was gruuuuwwelijkk k heb genooooten jammer dat cuneyt arkin er niet was muahhhhhahhahah

 9. su soz cok yerinde ve dogru;
  ”turkler ve diger muslumanlar yapinca fetih, gavur yapinca isgal deniliyor”.
  boyle filmler yapip, elalemin acisiyla ovunmek degilde kendi basarimizla ovunmekle belki gelecek kurulmaz.

  AMA SUDA VAR TARIH ARIHTE KALDI! OZAMANLAR BUYUK BALIK KUCUGUNU YUTMUS HEP! GERCI BUGUNDE AYNI DEGILMI DUNYADA? guclu olan patrol alabilmek icin 3 bes bahaneyle saldirmiyormu gucsuz arab ulkelerine?

  NEDEN KENDIMIZI HAP HAKIR GORELIMKI? BEDEN HER FIRSATTA KENDI ATALARIMIZA KUFUR EDELIMKI?

  BUMUDUR INSAF DENILEN? YANI INSAFLI DAVRANIYORUZ DIYE kendi gecmisimize kufurmu edelim? AFERIN SEN COK CICISINMI DIYECEK BUGUNUN HAINLERI BUGUNUN GUCLU VE HERKESI EZEN ULKELERI?

 10. O.A. MEL GIBSON HEEFT OOK AANTAL NATIONALISTISCHE HOLLYWOOD FILMS.

  is dat dan geen propaganda?

  HET IS TOCH NORMAAL DAT EEN TURK EEN FILM MAAKT DIE nationalistische gevoelens opwekt bij zijn volk!

  zo toch ook bij AMERIKAANSE films en ENGELSE films etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here