Minister plant ontmoeting met Syrische Nationale Raad

0
1

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu plant komende maand een ontmoeting met de Syrische Nationale Raad. In deze raad werken Syrische oppositiegroepen samen tegen het regime van Basjar al-Assad. Davutoglu wil de opposanten nog zien voor een nieuwe bijeenkomst van de “Vrienden van Syrië” binnen drie weken in Istanboel. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Ondertussen heeft de Europese Unie de druk op het Syrische regime verder verhoogd om een einde te maken aan de gewelddadige onderdrukking van de oppositie. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU kondigden vandaag in Brussel nieuwe sancties af.

Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal is het allerbelangrijkste dat het geweld in Syrië stopt en dat president Bashar al-Assad aftreedt. Dan kan er op een bepaald moment een vredesmacht naar het land worden gestuurd. Nederland ziet vooral voor het Syrische buurland Turkije en de Arabische Liga een rol weggelegd bij de vredesmacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here