Turkije past water- en sanitatievoorziening aan EU-norm aan

1
8

Advies- en ingenieursbureau DHV werkt samen in een consortium met WYG International, WYG Turkije en ER-GE Design Engineering Consulting aan een riolering- en drainagenetwerk en een afvalwaterzuiveringsinstallatie voor Siverek, Oost-Turkije. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt.

Siverek heeft op dit moment geen goede riolering en geen afvalwaterzuivering. Dankzij het project zullen meer dan 100.000 mensen de beschikking krijgen over goede sanitaire voorzieningen. Dit heeft een positief effect op de hygiëne en gezondheid van de inwoners en op het milieu doordat het afvalwater nu gezuiverd wordt geloosd.

Het project wordt inhoudelijk ondersteund vanuit IPA (Instrument for Pre-accession Assistance). Dit instrument helpt Turkije om aan alle voorwaarden en eisen te voldoen die de EU-richtlijnen voorschrijven. “Turkije is als EU-kandidaat hard bezig te investeren in infrastructuur zoals waterzuivering en riolering”, aldus Jaap Butter, senior projectleider bij DHV.

1 REACTIE

  1. “Erdogan brengt Turkije naar de middeleeuwen o-0.!?” jullie weten wel wie dit zeggen. ( “Vanaf 2010 is Turkije….De Turkse economie groeide vorig jaar met 8,9 procent. Daarmee is Turkije het land met de snelst groeiende economie van heel Europa.”)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here