Vandaag besluit over ‘genocidewetgeving’ Frankrijk [UPDATE]

4
1

De Franse senaat stemt vandaag over een wet die het ontkennen van volkerenmoord strafbaar stelt. De verwachting is dat het wetsontwerp een meerderheid krijgt in de senaat, net als eerder in de Nationale Vergadering, de Franse Tweede Kamer.

Turkije heeft Frankrijk gedreigd met nieuwe sancties als de wet wordt aangenomen. “We hebben al eerder bepaald welke stappen we zetten als de wet wordt aangenomen. Niemand hoeft daaraan te twijfelen”, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu(FOTO) tegen het staatspersbureau Anatolia.

UPDATE:
De wet is aangenomen…

4 REACTIES

 1. Turkije is gewoon DOM bezig….

  Frankrijk neemt die wet aan, zowat. Wat kan dat Turkije schelen, waarom neemt Turkije Frankrijk überhaupt serieus.

  Ik zeg niet dat Turkije Frankrijk niet moet straffen, nee juist wel maar til er niet te zwaar aan.

  Het beste manier om Frankrijk te straffen is laten zien dat Frankrijk Genocide heeft gepleegd in Algerije en een wet aannemen dat een iedere die de Algarijnse genocide door de Fransen ontkent 2 jaar de gevangnis in gaat en 100.000 boete moet betalen en deze wet laten aannemen door alle Arabische en Islamitische landen…

  Turkije heeft dat capaciteit wel, laat ze dit uitvoeren… niet praten niet zeuren, de Algerijnse genocide laten erkennen, en in minstens 30 andere landen naast Turkije deze wetten aan laten nemen dat een iedere gestraft wordt die de genociden gepleegd door Frankrijk gestraft wordt….

  Mehmet

 2. Mehmeet,

  jij bent dom bezig, als een franse politie een turk of turkse cafe gangers vraag of ze die ontkennen, en de turken daarop ja moeten antwoorden, krijgen ze allemaal boete van 45.000 euro + gevangenis straf….wie is hier achterlijk? turkije of frankijk of jij?

 3. Mensen, wat Frankrijk hier doet is sowieso juridisch gezien niet legaal. Als ik het goed heb wordt pas in 2014 bekend of het echt als wet wordt aangenomen of niet. Juridisch gezien klopt er geen snars van de wet, maar dit betekent wel dat het aangevochten moet worden. Waar zijn de Turkse juridische experts met lef??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here