Misbruik terrorismewet in Turkije?

19
4

In Turkije worden zoveel terrorismeverdachten opgepakt dat in dat land de vrees groeit, dat de wet wordt misbruikt om critici de mond te snoeren. NOS correspondent Bram Vermeuelen ging op pad en sprak met een aantal mensen hierover. Bekijk de reportage: (Bron: NOS)

19 REACTIES

 1. Mooi en aardig….

  Maar Tayip Erdogan heeft in de afgelopen 10 jaar zoveel gepresteerd dat de Turken nu gemiddeld 3 keer zoveel inkomen hebben…met andere woorden het Turkse iNkomen is met 300% gestegen……

  Verder zijn meer rechten gekomen, meer democratie…

  Miljoenen mensen krijgen bijna gratis een nieuwe huis, Miljoenen kinderen krijgen op school laptops…

  Turkije tekent mooie olie contracten, internationaal gaat het heel goed met zaken allemaal en zoveel meer dankzij Recep Tayip Erdogan.

  Turkije wordt ook bedreigd door het Terrorisme die Turkije dreigt terug te werpen in de Middel eeuwen…

  Jij kan niet van Democratie spreken als er sprake is van Terreur… terreur is een oorlog situatie dan kan je niet spreken van Meer Democratie en toch heeft deze man dit weten te realiseren…

  Ik ben tegen elke vorm van Politiek Geloof, helaas behoort Recep Tayip Erdogan tot de groep van Fetullah Gulen en zijn beweging en achter de schermen heeft Fetullah Gulen misschien meer te zeggen dan de Turkse leiders….

  maar dit neemt niet weg dat wat zij presteren goed voor Turkije en het Turkse volk is.

  Zij zijn zo slim om de Turkse belangen en de westerse belangen parallel in evenwicht te houden. Zodoende botsen de belangen in het westen en Turkije niet….achter de schermen… voor de schermen doen ze alsof ze Ruzie hebben maar dat is schijn om de wereld en het volk te manipuleren en voor zich te winnen maar goed, het is wel in het Turkse belang,

  Vervelend… maar waarschijnlijk is het nodig hard op te treden tegen elke vorm van mogelijke dreiging…ook al blijkt achteraf dat toch geen dreiging te zijn…. Turkije is nog niet helemaal stabiel…en de Turkse overheid moet elke dag weer vechten om de stabiliteit te behouden in een regio die tot de belangrijkste en gevaarlijkste gebieden van de wereld heeft.

  Mehmet

 2. @Mehmeet

  Ik weet niet hoe jij tegen dingen aan kijkt, maar raar kan ik het wel noemen.

  yapdiklari seyler sanki babasinin kesesinden cikdi.

  Olicontracten???? In Turkije is benzine het duurst. Duurder dan welke europese land dan ook.

  De dingen die Erdogan en Co hebben gedaan zijn dingen die een regeringspartij zowiezo moet doen. We kunnen niet praten alsof het bijzondere prestaties zijn.

  En wat betrfet democratie? daar heb ik wel mijn twijfels.

  Ik wil ook niet anti AKP overkomen. Maar de balans zal later opgemaakt worden. Zolang AKP regeert zal men niet gauw iets kritisch over hun kunnen en durven te zeggen.

  We zullen over nog eens 10-15 jaar wel zien, wat men daadwerkelijk heeft gedaan.

  En als we naar de AKP vragen in Turkije, dan moeten we dat niet gaan doen bij de mensen die een zak met kolen (brandstof) hebben gekregen.

  Ik hoor namelijk ook veel negatieve berichten uit Turkije en dan heb ik het niet alleen over, Terrorisme en of Koerden kwestie.

  Ik hoop dat ik ernaast zit wat betreft AKP.
  Het feit dat AKP op sommige terreinen doet wat het behoort te doen, wil niet zeggen dat ze super bezig zijn. Dedigim gibi we zullen moeten wachten en zien.

 3. @Mehmeet
  De partij van Erdogan zorgt voor betere economische omstandigheden maar er is een groot inkomensverschil. Velen hebben in de winter geen werk en dan is er geen bijstandsuitkering.
  Het heet een seculiere staat te zijn maar het gedachtengoed van de AKp doordrengt Turkije.
  Erdogan is volgens mij een slimme harde man die niets of niemand duldt die zijn macht aantast.
  Democratie en vrijheid betekent dat je mag zeggen en schrijven wat je van hem en de partij vindt, en dat is er nu net nog niet bij als we de berichten van de laatste tijd moeten geloven..

 4. @Erdal

  Dat brandstofprijzen in Turkije tot de hoogste van de wereld behoren wil niet zeggen dat Turkije ongunstige oliecontracten heeft…
  .
  Brandstof wordt gebruikt als melkkoe, bron van inkomen voor de overheid, zoals hier in Nederland. Niets mis mee.

 5. @Erdal

  Naar mijn mening is het allebei, je gebruikt democratie om je doelen te realiseren. Als je weet dat de helft van de bevolking achter je staat en veel lof ontvangt van westerse, oosterse landen en instanties dan voel je je wel gesterkt in je daden en kunnen.

  Daarom kan Erdogan zijn gang gaan.
  Ik vind overigens dat er wel positieve dingen zijn dat hij doet.

 6. Hoi Erdal”:

  Jij zei:

  De dingen die Erdogan en Co hebben gedaan zijn dingen die een regeringspartij zowiezo moet doen. We kunnen niet praten alsof het bijzondere prestaties zijn.

  ******************************************

  Hier ben ik het niet mee eens…. deze zin is zelfs manipulerend en misleidend. Het geeft het indruk dat anderen dat ook zouden doen…. het tegendeel is waar als je de geschiedenis van Turkije bekijkt.

  Als anderen het ook zouden doen….waarom is juist in de Periode van Erdogan het inkomen van het land 300% gestegen, zijn verschillende investringen gerealiseerd…zowel door ondernemers als de Overheid met name in de infrastructuur,,,, zijn de schulden zeer sterk verhoudingswijs verminderd…veel geld op de Turkse centrale bank….

  Misschien voelen de armere Turken dit alles niet meteen, maar dit heeft absoluut Turkije een betere bassis gegeven om verder te gaan en ook de Armere Turken beginnen nu te profiteren…

  Onder de vorige overheden was het alleen maar graaien…..we moeten stom en blind zijn willen we niet zien wat Erdogan gedaan heeft….

  Mehmet

 7. Natuurlijk steunt het westen het doen en laten van Erdogan….

  zonder de Toestemming van het Westen overleeft Erdogan niet eens binnen de Turkse grenzen….

  Alle drie de staatsgrepen waren met steun en opdracht uit het westen gedaan.

  Dat het leger en Erkenkon ontmantelt wordt is mede het westen gebeurd…met steun van het westen…

  Dat op een mistreuze wijze 5 Turkse generaals kort achter elkaar onder verdachte omstandigheden door stomme ongelukjes stierven is ook een westerse daad…

  Dat de leiding van de Turkse geheime dienst in de gevangnis dood gevonden wordt….

  Allemaal met steun en toestemming van het westen….

  Het westen wil van Turkije een Model land maken….daarom mag Turkije zolang het de westen dient… het beter krijgen….

  Mehmet

 8. Het hele Akp gebeuren is met steun uit het westen gebeurd…

  Fetullah Gulen beweging heeft over tientallen jaren minimaal een 50 Milard Euro financieel steun gekregen uit het westen…Ik zeg minimaal, het zou me niet verbazen als het werkelijke getal rond de 150 zou zijn….

  Jongens leer verder te kijken dan je neus lang is…

  Mehmet

 9. Turkije is helaas een hoer geworden. gros vd bevolking lijdt collectief aan sizofrenie; onmogelijke syntheses(o.a. turks-islamitische synthese) worden gemaakt.

  ik zou ook wel graag zien dat er dingen positief veranderen. maar ik ga mezelf niet voor de gek houden zoals de doorsnee AKP stemmers dat doen welke genieten vd pijn, en verkrachting die ze doorstaan.

  hypocrisie en achterlijkheid zijn waarden die hoog in het vaandel staan bij de AKP.
  iedereen met een beetje verstand en eer kan dit zelf zien!!

 10. Matkap….

  Jij praat als iemand die nooit in Turkije geleefd heeft voor de Apk periode, daarom heb je geen inzicht in hoe ellendig arm leven soms zijn kan…

  Mehmet

 11. Mensen aub, als jullie hier een mening gaan geven, begin dan eerst over jezelf te vertellen en over je ideologie. Ben je voor Laïk, Islam, Wetenschap, Economie, Nationalist, Legergezind,… Want zo komen we direct bij de zaak… (Ik ben voor Islam, voor AKP, voor Gulen,… Sommigen zeggen, het westen heeft Gulen gesteund. Ja tuurlijk, want gulen hun ideeën kwamen overeen met hun ideeën. Als Gulen ervoor gaat zorgen dat er een vrijemarkt economie gaat ontstaan, dan is Gulen het beste in hun ogen (doodnormaal vind ik toch). Duitsland is heel blij omdat ze meer VW’s gaan verkopen, Amerika omdat i-pods goed gaan verkopen. Maar nu moeten we ervoor zorgen dat wij ook EXPORTEREN. Dus verwater de feiten niet… Maar aan de andere kant, tis de grote wereldorde die de touwtjes in handen heeft. Zij bepalen welke delen van de wereld armer moeten worden, en welke landen de nieuwe marktgebieden gaan zijn. Zie de Arabische Lente miljoenen hoogopgeleide -30ers die klaar zijn voor een huist te kopen en een auto aan te schaffen. Trg naar Turkije. AKP doet het goed, veel beter dan de andere. Beter kan het altijd. Iemand zegt hier iets nuttigs: we gaan AKP kunnen evolueren over 15 jaar; mooi gezegd zeg ik dan. “Want infrastructuur is belangrijk, als jij evenveel banen heb gemaakt als de voorbije 30 jaar heb je perfecte toekomst gelegd voor de nieuwe generaties. Het blijkt (zie Duitsland) op lange termijn dat de economie in de regio een serieuze boost krijg en die boos ook aanhoudt. Want infrastructuur wilt zeggen –> logistiek; logistiek wilt zeggen –> handel; handel –> economie… nog een feit, in Turkije klagen ze allemaal heb ik ook gemerkt, is wel opmerkelijk wrm dat AKP toch 50% van de stemmen krijgt.

 12. @mehmet
  jij bent een internet-troll, die niet weet wat die schrijft.

  voordat de AKP aan de macht was waren de meeste AKP ers van nu MHP ers. als er toen over Koerdistan, PKK werd gesproken zeiden ze haha koerdistan bestaat niet en zal nooit bestaan ”nah kurdistan gelir” en wel nu…. de MHP ers zijn nu AKP ers.. in Noord-Irak is er al een Koerdistan… en het is een kwestie van tijd wanneer een deel van turkije wordt opgeslokt voor eeen Groot Koerdistan..!!

  maar de gemiddelde turkse AKP er zoals zal vertellen je tegen koerdistan bent, en turkije niet verdeeld zal raken.

  meer als genieten vd verkrachting kan jij niet!

  nu jij weer memo. vertel mij waarom het zo goed zou gaan alhoewel jouw toestand boekdelen spreekt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here