‘Agent van de AIVD uit Turkije gezet’

0
34

Turkije heeft vorig jaar in stilte een agent van inlichtingendienst AIVD uitgezet. Dat schrijft de Volkskrant. De AIVD’er werkte als diplomaat aan de Nederlandse ambassade in Ankara. Volgens de krant wil zowel de Turkse als de Nederlandse regering niks kwijt over het voorval.

De agent zou onder meer onderzoek doen naar Hizbullah, een radicaal-islamitische beweging in Turkije. Die heeft in het verleden aanslagen in Turkije gepleegd. Diplomaten hebben hun best gedaan om de uitwijzing uit de publiciteit te houden, uit vrees voor negatieve gevolgen voor de betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

Een woordvoerder van de AIVD noemt de kwestie in de Volkskrant een staatsgeheim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here