Hof: Albayrak mag weer aan het werk

0
3

COA-directeur Albayrak staat niet langer op non-actief. Het gerechtshof heeft de maatregel opgeheven en het COA moet Albayrak haar werkzaamheden laten hervatten. Dat meldt de NOS. Ze was op non-actief gesteld na klachten over haar functioneren en over haar beleid.

Albayrak werd op 27 september vorig jaar op non-actief gesteld. Medewerkers hadden gezegd dat het werkklimaat bij het COA verziekt was en dat er sprake was van een angstcultuur. Minister Leers voor Immigratie en Asiel stelde een breed onderzoek in.

Het gerechtshof zegt dat de raad van toezicht uit het oog is verloren dat het ging om een tijdelijke maatregel. “Ik heb altijd te goeder trouw gehandeld. Ik ben blij dat het verkeerde beeld nu ook door het COA en het Hof wordt recht gezet”, vertelde Albayrak gisteren in het TV programma Pauw en Witteman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here