Onderscheiding voor Turkse muzikant Behsat Ãœvez

0
13

De in Beijum woonachtige Turkse muzikant Behsat Ãœvez is maandagavond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij werd na afloop van een concert in het Grand Theatre in Groningen geridderd door burgemeester Peter Rehwinkel. Dat meldt de website Groningen.Dichtbij.nl.

Üvez is in Turkije jarenlang werkzaam geweest bij verschillende dansgroepen en orkesten, hij heeft o.a. 9 jaar als instrumentalist en solist bij het Staatsensemble Ankara gewerkt en ook vele jaren als muzikaal leider van het volksdans- en muziekensemble Tüfem. Met deze groepen heeft hij de hele wereld bezocht en de Turkse muziek uitgedragen.

Sinds 1989 is hij als muziekdocent, workshop/ sessie leider en als muzikant in Nederland werkzaam.Behsat is zanger, componist, tekst schrijver en een multi-instrumentalist. Lees verder op beijumnieuws.blogspot.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here