Turkije wil Iraanse steun tegen PKK-rebellen

19
5

Turkije wil steun van Iran bij zijn strijd tegen Koerdische militanten. De Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu sprak vrijdag met zijn Iraanse ambtgenoot Ali Akbar Salehi over een nauwere samenwerking tegen de voor onafhankelijkheid strijdende PKK-rebellen. Dat schrijft Novum/AP vandaag.

Duizenden Turkse militairen die deelnemen aan een grootschalig grondoffensief tegen de militanten zijn inmiddels de grens met Noord-Irak overgestoken. De operatie werd gestart toen de PKK-rebellen woensdag 24 Turkse soldaten doodden.

In het verleden voerden Turkije en Iran vaker gezamenlijke aanvallen uit tegen de belangrijkste rebellenbasis, die gelegen is in de Qandil-bergen, niet ver van de Iraans-Iraakse grens.

19 REACTIES

 1. Shero, in de plaats waar ik woon, in west-turkije, hebben ze de koerden het leven zuur gemaakt. Een voor een zijn ze harhandig het huis uitgezet, ik hoop dat de rest van turkije dit voorbeeld ook gaat volgen.

 2. @Shero
  je mag niet zomaar zonder toestemming andermanse gebied aanvallen uitvoeren, eerst moet je een toestemming vragen…ten tweede, als je van 2 kanten doet is het veel beter om die terroristen uit te roeien…

 3. @shero

  Als je moeder ook helpt zijn we eerder
  klaar met jullie Shero. Met jullie doel ik op
  terroristen. Niet de Koerden, die in
  harmonie leven. Turkije moet fosforbommen
  gebruiken tegen deze lafaards. Ze kunnen
  alleen mensen in het donker en achter de rug om beschieten. Zelfs een guerilla of een militair heeft eer en schiet niet op onschuldige
  baby’s, verweerloze oude mannen en vrouwen. PKK’ers zijn ziek, zwak, misselijk.
  Je moet ze allemaal een honkbalknuppel
  in de kont stoppen, zo diep mogelijk en aan
  de uiteinde de zogenaamde ” kurdistan ” vlag
  hangen. Die respect verdienen jullie en gun ik
  jullie van harte.
  Het zijn 1e klas ratten.

 4. @Politicus

  snirlenme. kendine hakim ol. Böyle itlere muatab olma. Zij proberen hier te provoceren. Het zijn allemaal G Wilders figuren.

  PKK beseft nog steeds niet dat ze de hoeren zijn van anderen.

 5. door PKK’ ers te doden los je niets op.

  Je dood vandaag 2, morgen worden er weer twee geboren.

  PKK opereert met steun van buiten af. Dat moet afgelopen zijn. Nezaman Turkiye biraz iyiye gitmeye baslasa ortaya boyle bir durum cikiyor.

  PKK dis guclerin piyadeleri.

  Turkiye son zamanlarda Filistine destegini yükseltince, baskalarida PKK’ya destegini yúkseltti galiba.

  Ik vind jammer dat de koerden in Turkije stil blijven. Zij moeten zich ook laten horen. Koerden zijn toch ook tegen de PKK. Laat dat horen zodat het westen weet dat de PKK en de koerden twee verschillende stromingen zijn.

 6. Gadamar,

  hoeft niet te helpen als ik hem er maar aan herinner dat ie een hain is en dat hij en zijn clubje al helemaal niks zullen bereiken

 7. hmmm, hij zal wel gelijk hebben 🙂

  wat moet ik daar nou op zeggen he..

  hij mag denken en zeggen wat hij wil, tenslotte is hij geen hain omdat hij hier lekker geniet van het leventje daar zijn wel gewaardeerde landgenoten leiden onder terrorisme. Hypocriet

 8. @ Erdal ik doelde op shero affedersin heb perongeluk jou naam gezet, maar broer ik geniet van mijn leven? Dat zijn wel snelle vooroordelen, ik heb bij defensie gezeten en ik ga voor een paar jaar naar Turkije om daar bij defensie te werken inshallah burda bos kalip en klagen over alles bereik je ook niet echt veel mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here