Film ‘Almanya’ in de Nederlandse bioscopen

0
1

De Duits-Turkse film en box office hit ‘Almanya Welcome in Germany’, die meer dan 1.2 miljoen bezoekers in Duitsland heeft getrokken, is vanaf 20 oktober in Nederland te zien in de bioscopen. Almanya is een luchtige en plezierige debuutfilm van regisseuse Yasemin Samdereli, die het script schreef met haar zus Nesrin, over drie generaties Turkse emigranten in Duitsland en wat er gebeurt wanneer twee werelden elkaar ontmoeten. Deze film is voor Turken wat Goodbye Lenin betekende voor Oost Duitsters. Een charmante en vlotte film met uitstekende acteerprestaties, die alles in zich heeft een grote hit te worden.

Huseyin Yilmaz heeft na 45 jaar in Duitsland te hebben gewoond een huis gekocht in Turkije en wil dat iedereen mee terugvliegt om het te renoveren. Maar de familie wordt niet vrolijk van het idee en er ontstaat een verhitte discussie. Dit is duidelijk niet het juiste moment voor kleindochter Canan om te vertellen dat ze zwanger is van een Engelse jongen die de familie nog nooit heeft gezien. Om haar 6-jarige neefje Cenk, die al vanaf de eerste dag op school gepest wordt, op te vrolijken vertelt ze hem het fantastische verhaal hoe ze in Duitsland terecht zijn gekomen, ook al zijn ze geen Duitsers. Ze maken een reis terug in de tijd naar een wonderbaarlijke plek waar een kleine Turkse familie aankomt in een land genaamd Almanya.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here