Rosenthal uit kritiek op Turkse ‘oorlogstaal’

6
1

Nederland heeft kritiek geuit op de aankondiging van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan om marineschepen mee te sturen met het volgende konvooi schepen vol hulpgoederen naar de Gazastrook. De Nederlandse regering stelt dergelijke ”dreigende taal” niet op prijs, zo heeft minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken aan zijn Turkse ambtgenoot laten weten.

Rosenthal zei dat dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer, waarin de PVV hem opriep de ”extreem oorlogszuchtige taal” van Erdogan krachtig te veroordelen. Turkije wil de marine meesturen om de hulpschepen te beschermen tegen een mogelijke aanval door de Israëlische marine.

Lees verder op NU.nl.

6 REACTIES

 1. Ach joh Rosenthal…dat is dan ook het enige wat er gebeurt rondom de Palestijnse kwestie…een beetje kritiek leveren op mensen die wel van hun stoel afkomen…Blijft u maar lekker zitten, de bitterballetjes komen er zo aan.

 2. Ach ja, je wordt als Turkije veroordeeld door de VN vanwege het doorbreken van een legale en gerechtvaardigde blokkade, met ‘roekeloos gedrag’.
  Wat doe je dan om de aandacht daar van af te leiden? Wild om je heen trappen.

 3. Likoed Nederland

  liever wild om je heen trappen zonder resultaat dan levenslang en generaties en generaties daarna last hebben van je geweten..

 4. @ S

  Dat is ook wat ik denk,

  Als een Merkel of Sarkozy het nou zei: dan lag het iets anders.

  In europa (wereld) zegt men Who The Fuck is Rosenthal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here