PVV’er noemt Erdogan ‘islamitische aap’

30
6

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft woensdag in een overleg met de Tweede Kamer openlijk afstand genomen van uitlatingen van een PVV-Kamerlid over de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. PVV’er Raymond de Roon(foto) zei dinsdag in het vragenuurtje dat „de islamitische aap” weer eens uit de mouw was gekropen. „Hij zetelt ditmaal in Ankara en hij heet Erdogan”, stelde hij naar aanleiding van de volgens hem Turkse oorlogsretoriek tegen Israël.

Rosenthal vindt de uitspraak een misplaatste metafoor. Volgens D66-leider Alexander Pechtold had Rosenthal eerder en stelliger afstand moeten nemen van de woorden van de PVV’er. „U steunt op een partij die stelselmatig beledigt en discrimineert”, stelde de D66-voorman, die Rosenthal inwreef dat hij voor zijn baan afhankelijk is van gedoogpartner PVV.

De Roon zei dat hij Erdogan geen aap heeft genoemd. Het was volgens de PVV’er spreekwoordelijk bedoeld in de zin dat Erdogan zijn ware aard laat zien. Het Kamerlid meent dat hij niets verkeerds heeft gezegd en dat hij de Turkse premier niet heeft beledigd.

Pechtold ergerde zich eraan dat de PVV wegkruipt achter een metafoor. „U zoekt de confrontatie”, zei hij. Lees verder op Telegraaf.nl.

30 REACTIES

 1. Ja daar heb jij de ballen niet voor he Raymond de Roon…je ware aard laten zien…dat hoeft ook niet want we kunnen vanaf hier ook zien dat je de genen van een albino hebt..en nog een lelijke ook..sodejuu

 2. In de turkse media maken turkse politici elkaar altijd uit voor alles en nog wat, medya maymunu, is een bekende daarvan. Maar als een PVV’er wat roept is het meteen raak.

 3. Bu konuda Hasan’a hak vermek istiyorum, ama in NL doet de PPV dat met een andere opzet dan de rest.

  Tweede kamer van NL is vele malen beter dan de Turkse Meclis, Meclisde ne terbiye var, ne yeterli bilgili tartisan insan var. Ik mis de transparantie en de kwaliteit van debateren in Turkije. Maar heb een goede hoop dat het met de tijd ook in Turkije zo zal gaan als in NL.

 4. inderdaad, iemand die de ballen verstand heeft van de Islam had deze uitspraak niet mogen doen..

  Hasan past anders wel goed in de Tweede Kamer van TR..

 5. @Erdal,

  Je hebt wel een punt, het is op zich heel erg netjes en transparant in NL, dus hopelijk wordt dat ook meer in Turkije zo. Daar is wel goede hoop op met de vele goed opgeleide jongeren…

  Over de opmerking van Van Roon; Alexander Pechtold vatte het al mooi samen door te zeggen dat van Roon zich achter deze beeldspraak verschuilt, maar eigenlijk totaal iets anders bedoelt. Maar goed, de andere leden kunnen natuurlijk er tegen in gaan, in plaats van verontwaardigd te zijn….

 6. Candide

  Ach gossie, moet je Hasan erbij betrekken? Kan je het niet alleen af meissie? Niet aardig hoor om Hasan ervan te beschuldigen dat hij op mannen valt..

  Haha mooie omschrijving heb je gegeven van witte politiek….je verschuilen achter metaforen, maar eigenlijk totaal iets anders bedoelen…Jij kan het weten he…;)

  By the way, what happened to Selaam and Sjalom?

  :)))))

 7. @Gadamer,

  Inderdaad, ik kan het niet meer alleen af. Je bent ook een flink varkentje om te wassen…..

  PS. dit was ook een metafoor….

 8. Trouwens ik moet blijven lachen om de woorden: Islamitische aap”, zijn er dan ook Christelijke, Joodse en Boedistische apen?

  hayvanlarida dindar yapdilar.

 9. Candide

  die prijs voor verschijnsel met grootste omvang en hoogste vetpercentage had jij toch gewonnen? Heb je het dan niet leuk gehad in Somalie? Jammer hoor, had het je zo gegund..

  Selaaaam

 10. @Gadamer,

  Dat is aardig van je, blijkt er toch iets van mededogen in je te zitten. We hebben wat werk aan je, maar ik geloof in de mens. Met wat werk valt er ook wat van jou te maken en komt wereldvrede weer een stapj dichterbij…..

 11. Candide

  als ik een slecht mens was geweest hadden we allaaaaaaang niet meer met elkaar gesproken en vice versa…

  En hou aub op met “we hebben wat werk aan je”…Slaat echt werkelijk nergens op..zo klink je net als een missionaris van het Christendom…

  Good night

 12. @Gadamer

  Ik ben niet te beroerd om dingen toe te geven of je gelijk te geven, dat is ‘je de andere wang toekeren’….Ik hoop alleen dat jij ook een beetje aan zelfreflectie kan doen…

 13. @Erdal
  Ik lees op internet wat de aap betekent in de Koran
  ‘Volgens de Koran verandert Allah een aantal joden in varkens en apen, omdat zij andersgelovig zijn. De straf was vooral ingesteld omdat joden weigerden vrijdag als rustdag te aanvaarden.’

  Aap die de Roon toch niet zo na met dat schelden want wat we hier doen is net zo erg als die opmerking van de Roon over Erdogan.
  Met elkaar van mening verschillen is totaal iets anders dan kwetsen.
  Doe toch is wat aardiger 🙂

 14. @Marry

  Dat scheelt, het had erger gekund,

  Apen lijken op mensen, en varkens hebben hebben lange orgasmes.

  Een strontvlieg was bijvoorbeeld erger geweest. 🙂

 15. klopt erdogan is een aap

  pff is een hond
  mensen die voor pff opkomen varkens…
  zoo gaat de goede kant op hee racisten

  racisme= wederzijds

  MENSEN WORDEN HIER NIET BETER VAN!!

  HUP TURKIJE HUP

  valla helal sana basbakan!!!

  kiskananlar catlasin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here