Turkije gaat Gaza-konvooi militair beschermen

61
13

Turkije stuurt marineschepen mee met het volgende konvooi schepen vol hulpgoederen naar de Gazastrook. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft dat donderdag gezegd tegen tv-zender al-Jazeera. Turkije wil de hulpschepen zo beschermen tegen een aanval door de Israëlische marine.

Israël heeft vorig jaar een hulpkonvooi aangevallen, waarbij negen Turkse activisten om het leven kwamen. Zeven van de negen zijn door meerdere kogels geraakt. Vijf van hen stierven door kogels in hun hoofd. Dat blijkt uit lijkschouwingsrapporten waarop persbureau AFP de hand heeft weten te leggen. Op het jongste slachtoffer, de 19-jarige Furkan Dogan, is vijf keer geschoten, waarvan twee keer in zijn hoofd. Hij is een keer van dichtbij in zijn gezicht geschoten en een andere keer van achteren in zijn hoofd.

De Turkse premier stelde in het tv-interview verder dat Turkije stappen heeft gezet om te voorkomen dat Israël eenzijdig grondstoffen exploiteert in de Middellandse Zee. Israël werkt onder meer aan een groot project om naar gas te boren in zee, als alternatief voor de haperende gasleiding uit Egypte. (Bron: De Pers)

61 REACTIES

 1. mooi zo, keihard aanpakken die zaak. als israel weer dom doet of een tik laat horen gaat turkse oorlogsschepen israel bombarderen ik hoop ook dat het gaat gebeuren en wil graag zien dat de schepen van israel gaan zinken en hoop op oorlog. Verder hoop ik dat turkije zuid cyprus gaat aanvallen en die sjerefiz kafir zindik jahudiler wegjagen. israel krijgt een aardbeving op zijn dak door turkije. zo krijgt de arabische wereld respect voor turkije. dus mensen turkije moet die schepen bombarderen en zuid kibris platbombaderen zodat filistinler de land waar ze recht op hebben terugkrijgen de hele wereld zal het zien, horen en begrijpen. geen genade afmaken die handel. we laten israel(amerika) een poepie ruiken. ik ben benieuwd wat eu gaat doen nog meer bezuinigen? nog meer belastingen? parkeren nóg duurder maken whaahhaha laat me niet lachen domme europa domme vs. Jullie zullen nog veel van Turkije zien en horen. NE MUTLU TURKUM DIYENE turkije forever….enne likoed denen serefsiz interessant hea zo een Turkse site…ik zou zeggen blijft t volgen wie je ook bent, de hele wereld volgt ons..NE MUTLU TURKUM DIYENE!!!!!!!!

 2. Uit het VN rapport:

  “Het fundamentele principe van de vrijheid van navigatie in volle zee wordt slechts aan bepaalde beperkte uitzonderingen onderworpen in het kader van de internationale wet.
  Israël wordt geconfronteerd met een werkelijke bedreiging voor haar veiligheid door militante groepen in Gaza.
  De zeeblokkade werd opgelegd als wettige veiligheidsmaatregel om te verhinderen dat wapens overzee de Gazastrook binnen geraken en wordt toegepast conform de vereisten van de internationale wet.“

  Erdogan is wel een hele slechte verliezer, en nog gevaarlijk ook.

 3. Alle omringende landen in het Midden Oosten moet de oorlog verklaren tegen Israel. Met name Israels regime. De inwoners van Israel zijn ook niet tevreden over deze regime. Israel moet ophouden met haar arrogante en kinderachtige houding. Israel denkt, wij zijn superieur, over de hele wereld. In Duitsland, 1e en 2e Wereldoorlog was er ook een soortgelijke regime en één man, die alleen met superieure gedachten had. Wat is er toen gebeurt ? Israel vergis je niet in Turkije. Vergis je niet in de Turkse vlag. De kleur, met name de rode kleur van onze trotse vlag, staat ergens voor. Turkije is geen bush bush land en zeker geen Irak, Syrie, Libie, Pakistan of Afghanistan. Israel moet nu door de knieen.
  Mafia spelen, doe je in Italie, niet in het Midden Oosten.

 4. Likoed Nederland

  Het valt mij op dat jullie je als organisatie alleen bezig houden met het lezen van rapporten…Misschien wordt het eens tijd om een helpende hand uit te steken naar hulpbehoevende buren en dit niet over te laten aan andere landen..M.a.w. neem je verantwoordelijkheid eens voor de verandering en kom van je stoel af. Zolang jullie probleem met de Palestijnen niet wordt opgelost kunnen jullie ook niets betekenen voor de Israeliers…m.a.w. al die mensen die momenteel protesteren tegen de Israelische regering…m.a.w. what comes around goes around…

 5. @Gadamer

  Israel heeft over de hele wereld steunende projecten op het gebied van landbouw, medische hulp enz.
  Het zijn de islamitische landen die dat afwijzen. Zelfs Pakistan wou geen noodhulp na de aardbeving.

 6. Het is jammer dat de relatie tussen Turkije en Israel zo aan het verslechteren is. Los van de vriendscahppelijke band, zorgt/zorgde de relatie ook voor stabiliteit in de regio. Maar ja, er is nu ook koppigheid in het spel aan zowel Turkse als Israelische kant..

 7. Likoed ga aan je papa ( amerika) 1 billion dollar vragen om je millitairre linies te versterken dat ga je wel nodig. Die geld krijgen jullie zoiezo elke jaar.5 keer kogel door de kop hmm daar hoor je niks van likoed.

 8. Recep Tayip Erdogan = Mustafa Kemal Atatürk
  Wij staan voor 500% achter jou.
  Van harte bedankt voor je steun aan de Gaza.
  Het wordt nu tijd, dat Israel moet gaan
  luisteren. Israel moet niet denken, dat zij
  de wereld kan gaan overheersen en dat zij
  maar alles wat ze wil kan gaan doen, zonder
  rekening te houden met de Wetten. N.B. Israel
  als je oorlog wil prima. Turkije staat klaar. Jij
  kan alleen maar onschuldige zwakkere hoogbejaarde mensen bombarderen. Stuur je F16 ’s maar naar Turkije en Iran. Gaza kan
  iedereen bombarderen zonder een tegenreactie.

 9. Kurdistan is ook een project van Israel. Pkk werkt ook in opdracht van Israel. Pkk staat voor terreur. Pkk ook. Turkije slaapt niet, maar slapende honden moet je niet wakker maken. Kurdistan. Hahaha.
  DREAM ON !!! VIVA TURKEY

  Koerden en Turken hebben gezamenlijk gestreden in Canakkale Gelibolu. Dat zijn onze broeders. Zij aan zij gevochten. De Pkk aanhangers zijn allemaal terroristen en terroristen hebben geen bestaansrecht. Als Pkk Kurdistan willen creeren moeten ze uitwijken naar Israel. Israel heeft nog genoeg grondgebied over. Geeft Israel niet, dan moet je gaan nemen.

 10. israel is bang voor Turkije. Dit blijkt uit de bewoordingen van de racsist lieberman.
  vay serefsiz vay ze dagen Turkije op. Dit laat zien dat israel bang is voor Turkije…
  Dostlarim israili kazandik bilin…bunlar ufak seyler…

 11. Mensen, het is niet aan Turkije om aan te vallen…de hele internationale gemeenschap neemt een afkeurende houding aan jegens de wandaden van de Israelische regering..Waarom moet Turkije hiervoor het initiatief nemen? Zodat Europeanen en Amerikanen langs de zijlijn kunnen gaan staan en kijken hoeveel Turkse soldaten heelhuids terugkeren? Denk eens na mensen..

 12. dan hoop ik dat daarna peres door de geheime dienst van turkije wordt omgelegd!en dan gaan we door he zo?dit is politiek,diplomatie hasan!dacht je dat dit zomaar kon gebeuren/,oja in hasan land wel ja.

 13. Wat wordt hier makkelijk gesproken over het omleggen van mensen, wat wordt er afkeurend gedaan tegen Israeliers ? Waanzin dat sommige liever vandaag dan morgen al oorlog willen zien, het is geen voetbalwedstrijd. In Israel wonen ook mensen met gezinnen…

 14. Candide

  die mensen met gezinnen zijn nu op straat te vinden..aan het protesteren tegen de Israelische regering…gaat er toch ergens iets mis met die Israeliers…

 15. @Gadamer,
  dat kan, een land kan problemen hebben of fout zitten, zijn bevolking kan daar tegen protesteren. Dat staat los van de mensen buiten dat land die blijkbaar oorlog willen tegen Israel en Israelisch bloed willen zien, dat is geen gezonde ontwikkeling. Bovendien protesteren die mensen met gezinnen om iets heel anders…

 16. Nee hoor Candide, ze protesteren ook tegen het foute beleid van Israel..dat doen niet alleen moslims.

  Een land kan problemen hebben, maar als je tegen willens en wetens in handelt uit eigenbelang en geen respect hebt voor internationaal recht en ook nog eens niet luistert naar de rest van de wereld dan ben je toch echt fout bezig en als je dit probeert te relativeren door te zeggen dat een land probleempjes kan hebben ben je nog fouter!

 17. @Gadamer, je kan altijd nog fouter zijn door oorlog tegen een land goed te keuren en (Israelisch) bloed te willen zien, he?

  Dat “foute beleid” waartegen in Israel geprotesteerd wordt, gaat over de hoge kosten van levensonderhoud in het land. Heeft niks te maken met buitenlandse politiek of de Mavi Marmara.

  http://www.nu.nl/buitenland/2583932/regering-israel-belooft-veranderingen.html of zie Israelische media:http://www.haaretz.com/print-edition/news/social-protest-leaders-lash-out-at-deceptive-government-appointed-panel-1.380530

  Dus ik was niet aan het relativeren, maar jij was aan het generaliseren…

 18. Beste redactie,

  waarom worden mijn reacties bij dit bericht steeds weggehaald ? Ik reageerde gisteren om 21:59 op Gadamer en vanmorgen nog een keer….

 19. Gadamer, waarom heb jij zo’n maagzweer tegen mijn opmerking. Ik plaats mijn persoonlijke opmerking zoals ik zelf wil. En wat betreft, die knoop in mijn oren. Ik schijt je hele kop vol. Je moet je grote bek houden. Als je je niet volwassen kan gaan gedragen moet je oprotten.

 20. @Gadamer

  Ik ken alle informatie over Mustafa Kemal Ataturk. Je moet je bezig houden met je eigen zaken en niet als een kind of een vrouw je overal mee bemoeien en de lezers hier bekritiseren. Jij hebt niet de kennis in huis om mij noch andere lezers te bekritiseren. Dat is jouw taak niet. Je valt structureel op, maar in negatieve zin van het woord. Dus hou je mond dicht en ga zitten met je lelijke smoel.

 21. Carcommando

  nou nou jij bent volwassen zeg…Je comments deden me denken aan een project met kampers die ik ooit heb gedaan…exact dezelfde taalgebruik..grappig…Afgezien van je taalgebruik zegt je nick ook meer dan genoeg over hoe je brains werken…niet dus..je kan beter je tijd besteden aan het legen van je eigen diarree hoofd en daarna een begin maken met het leren van woorden die onder het ABN vallen..

  Nogmaals Erdogan is geen Ataturk…hoe haal je het in je diarree hoofd om iemand te vergelijken met Ataturk…echt niet te geloven..
  Haha das net zoiets als Malcolm X vergelijken met MLK. Ieder zijn eigen stijl dus voortaan geen rare vergelijkingen maken.

  Ga nu maar verder oorlogje spelen.

 22. Candide September 12th, 2011, 9:59 pm

  @Gadamer, je kan altijd nog fouter zijn door oorlog tegen een land goed te keuren en (Israelisch) bloed te willen zien, he?

  Dat “foute beleid” waartegen in Israel geprotesteerd wordt, gaat over de hoge kosten van levensonderhoud in het land. Heeft niks te maken met buitenlandse politiek of de Mavi Marmara.
  http://www.nu.nl/buitenland/2583932/regering-israel-belooft-veranderingen.html of zie Israelische media:http://www.haaretz.com/print-edition/news/social-protest-leaders-lash-out-at-deceptive-government-appointed-panel-1.380530

  Dus ik was niet aan het relativeren, maar jij was aan het generaliseren…

 23. Candide September 12th, 2011, 9:59 pm –

  @Gadamer, je kan altijd nog fouter zijn door oorlog tegen een land goed te keuren en (Israelisch) bloed te willen zien, he?

  Dat “foute beleid” waartegen in Israel geprotesteerd wordt, gaat over de hoge kosten van levensonderhoud in het land.

  Heeft niks te maken met buitenlandse politiek of de Mavi Marmara.

  Dus ik was niet aan het relativeren, maar jij was aan het generaliseren…

 24. Candide

  wat betreft je eerste opmerking over oorlog tegen een land goedkeuren etc heb ik niet gezegd.
  Heb slechts gereageerd op wat je zei over dat er in Israel ook mensen met gezinnen wonen…

  Als je m.b.t. Israel kan zeggen dat ieder land problemen heeft dan is dat wel fout ja..alsof elk land een gazastrook heeft waar dagelijks mensen op onmenselijke wijze worden omgebracht en uiteindelijk is en blijft dit de KERN van het verhaal Israel.

 25. @Gadamer

  Je zei dat die mensen met gezinnen protesteren tegen het beleid van Israel en je deed net of ze pro-Turkey waren,maar die mensen protesteerden tegen heel ander beleid van Israel (dit is een intern Israel-probleem). Je gebruikt dus de demonstratie van die mensen en je doet net of ze daarmee ALLE kritiek op Israel goedkeuren, maar dat is niet zo. Andere mensen lezen ook kranten….

  En jij kan niet beoordelen of bepalen welke mening goed of fout is, of wat de KERN van een probleem is, toch?

 26. Candide…jouw comment is slechts gebaseerd op insinuatie…ik heb gezegd dat er niet alleen door moslims wordt geprotesteerd dat wil niet zeggen dat ik dan automatisch aanneem dat men pro-turkey is..integendeel!

  Protesten tegen een intern israel-probleem bla bla blaa…duuh denk je nou werkelijk dat protesten tegen de Isr.regering door eigen volk in de media komt? Iedereen hier weet wat de kern van het probleem is inzake Isr-Pl kwestie en jij draait er nog steeds net als alle andere europeanen en amerikanen omheen en dit is ook exact de reden waarom er nooit een einde zal komen aan de wreedheden jegens de MENSEN van Palestijnse afkomst…Erdogan mag dan wel niet slim bezig zijn hij komt tenminste wel van zn stoel af!

  Ik keur elke mening ten nadele van de Palestijnse bevolking af…zouden meer mensen moeten doen en niet als schoothondjes wegkruipen.

 27. @Gadamer,
  je hebt niet gezegd wat voor soort protesten het waren en waar ze tegen protesteerden. Daardoor leek het net of ze protesteerden tegen het gredrag van Israel in de Palestijnse kwestie. Dat is niet zo, ze protesteerden voor meer betaalbare woningen, banen etc. Dus een beetje nuance had geen kwaad gekund.

  En ja hoor, deze protesten zijn allemaal in het nieuws geweest in het NRC, nu.nl, New York Times, Haaretz (!), Cumhuriyet….

  Niet iedereen is natuurlijk zo’n held als jij – . i.t.t. de schoothondjes – want jij bent je zwembroek al aan het inpakken voor de volgende vloot toch?

 28. Candide

  als ik niet heb gezegd wat de inhoud van de protesten waren geeft dat jou niet het recht om dat voor mij naar eigen perspectief in te vullen.

  Wat betreft de protesten van het Israelische volk tegen de Israelische regering….1 minute news over de PL kwestie is geen nieuws.

  Ik heb het ook niet gehad over heldengedrag, alleen dat het wel erg makkelijk is om iemand te bekritiseren die wel van zn stoel afkomt en niet overal omheen lult zodat de kern van de hele kwestie vaak vergeten wordt en mensen allerlei bijzaken zoals meer betaalbare woningen, banen bla bla bla erbij gaan betrekken…Niemand is gebaat bij het inpakken van zwembroeken, maar ook niet bij het bekritiseren van diegene die WEL in actie komt. Heb altijd nog meer respect voor iemand die wel of niet verstandig in actie komt dan iemand die stijf zn kiezen op elkaar houdt en niks doet en mensen loopt te bekritiseren die wel wat doen, want dat is wat de EU en VS al jaren doen, kun je dat een beetje begrijpen?

 29. @Gadamer,

  Het is goed als er in actie wordt gekomen om vreedzame en verstandige oplossingen te vinden, want dat gebeurt al lang niet, daar zal ik je niet in tegenspreken.

  Maar als iemand niet op verstandige wijze in actie komt en met oorlog dreigt, dan kan dat erg verkeerd uitpakken. Dus iedere actie hoeft niet altijd een goede actie te zijn.
  Dan gaan er nog meer mensen dood, mensen met gezinnen.

  Precies hierop zei JIJ dat er ook gedemonstreerd werd in Israel, maar je nuanceerde niet door te zeggen dat die demonstraties niks te maken hebben met konvooien naar Israel. Daardoor wilde je het eigenlijk laten lijken dat mensen in Israel ook aan het demonstreren waren tegen Israel-politiek m.b.t. de Turkse konvooien. En het is ook nog off-topic. Als dit niet je bedoeling was, wil ik je vragen iets meer nuances in je opmerkingen aan te brengen.

  Jij was toch juist tegen appels en peren-vergelijkingen 🙂 ?

 30. Ik heb geen locatie,tijdstip of datum genoemd m.b.t. de demonstraties, alleen dat het algemeen bekend is dat het niet alleen de moslims zijn die protesteren.

  “Ik wilde laten lijken”….sooww dit klinkt wel erg paranoia…pas maar op, dit zijn geen gezonde gedachten.

  De enige nuance in deze is dat men niet om de PL kwestie heen moet draaien, want dat is precies de reden waarom er geen einde aan komt..Of er nou wel/geen oorlog komt Erdogan zet de mensen van Palestijnse afkomst tenminste in de picture..Oorlog is geen goede zaak uiteraard, maar je kiezen stijf op elkaar houden is ook geen oplossing.
  Er is te veel hypocrisie inzake de PL kwestie, echt om misselijk van te worden…

  Wat bereik JIJ nou door te zeggen dat als iemand niet op verstandige wijze in actie komt en met oorlog dreigt verkeerd kan uitpakken? Wat bereiken we daar nou mee als heel de wereld de oorlogstaal van Erdogan afkeurt? In plaats van met zn allen om de tafel te gaan zitten en sancties in te voeren tegen Israel om de wreedheden jegens de Palestijnen te stoppen, wordt er alleen maar bekritiseerd en bekritiseerd..
  Erdogan doet het goed, maar tot een oorlog zal het zeker niet komen.

 31. @Gadamer,

  Ik zal het weer makkelijker voor je proberen te maken…..

  In mijn comment (12th, 2011, 8:59 pm) stelde ik dat er erg makkelijk wordt gesproken over het omleggen van mensen en dat er ook mensen met gezinnen in Israel wonen. Daarop reageerde jij – ik had je niet gevraagd te reageren – (September 12th, 2011, 9:18 pm) met dat “die (DIE!) mensen nu op straat te vinden zijn, ….demonstreren tegen de Israelische regering…”, toch?

  Waarom haal je deze demonstratie erbij als het niks met het onderwerp heeft te maken ? Dan had je net zo goed de demonstratie van Franse scholieren voor goedkopere kaartjes voor Disneyland kunnen noemen, want zoveel hebben ze met elkaar van doen, niks dus! Blijkbaar had je er een reden mee…

  Dat jij voorstander bent van oorlogstaal – omdat dat volgens jou tenminste een actie is – moet je zelf weten. Ik vind het barbaars om tot oorlog op te roepen en mensen te willen doden. Wat er mee bereikt wordt om niet tot oorlog op te roepen, is dat er geen mensen doodgaan – dat geldt voor Turken, Palestijnen en Israeliers – in een zinloze oorlog, snap je ? Is dat goed genoeg voor jou, al deze mensenlevens?

  Nogmaals, jij kan niet bepalen, wie goed of fout is, of wat de goede zaak is, of wie hypocriet zijn. Want ik vind ook het een en ander van jou, maar dat is niet van belang in deze discussie.

  PS.de diagnose paranoia had ik bij jou gesteld, wel zelf je grapjes bedenken he 🙂 ..

  Sjalom en Selaam betekenen allebei vrede….

 32. Candide

  voorstander van oorlogstaal?? waar heb je het over?? Alsof jij niet reageert op comments waar geen reactie werd gevraagd..En hoezo heeft de demonstratie niets te maken met de israelische regering…Alle events maken deel uit van een groter geheel…alsof mensen met gezinnen wel deel uitmaakt van het onderwerp…Of om het op jouw paranoia manier te zeggen: Israelische mensen met gezinnen….niet leuk he als andere mensen het voor je invullen..

  Ik vind het eng om met paranoia mensen in gesprek te gaan…ga gewoon voor de spiegel staan en ga een gesprek aan met jezelf.
  Makkelijk genoeg voor jou. Misschien krijg je zo vat op je rare hersenspinsels.

  Juist vanwege mensen zoals jij die overal om heen draaien en zweverige woorden zoals selaam en sjalom gebruiken komt er nooit een einde aan de palestijnse kwestie.
  Bewaar je selaam en je sjalom maar voor de nabestaanden van de slachtoffers. Zullen ze vast veel aan hebben.

 33. @Gadamer,

  Alwier boosj jij? Kun je niet zo goed omgaan met kritiek? En zo eigenwijs….heel goed !

  Held op sokken LOL !, ga jij ons redden en wel de Palestijnse kwestie oplossen met je daadkracht, Messias? (hier hoort muziekje met Mehterhane-marsi, moet je maar even inbeelden…….)

  Leg jij anders uit aan mij hoe dat gaat, voor de spiegel staan en met jezelf spelen/praten… want jij schijnt dat goed te kunnen…

  Als jij woorden als vrede en levens sparen zweverig vind, moet je dat helemaal zelf weten. Ik vind het niet erg, je mag zeggen wat je wil, gulum…mcukk!

 34. ahahah Candide..OMG…ik schijn wat goed te kunnen….kijk daar ga je weer…Mevr. Paranoia..

  Was je kritiek aan het leveren dan..nou niets van gemerkt hoor…en wordt alleen boos op mensen die niet verkaasd zijn…Dus kijk nog een x in de spiegel en zeg tegen jezelf…braun van bouten en wiet van bienen en accepteer jezelf..u can do it.

  Ahahah er zijn inderdaad veel levens gespaard door salaam en sjalom te zeggen de afgelopen 50 jaar…Come on everybody..say Salaam and Sjalom and the Palestinian suffering will come to an end…
  Candide doe jij ff de polonaise bende halay cegerim gurban..lilililililili..

 35. @Gadamer,

  Ik snap wel dat je er niks van gemerkt hebt met zo’n plaat voor je kop, weet jij veel wat kritiek is en wat netjes discussieren is…..

  Ik ben ook bruin van buiten en wit van binnen, dat klopt, maar bij jou komt er bruin uit je mond……

  Je weet wat ze over jou zeggen?:” You can take the bitch out of the getto, but you cannot take the getto out of the bitch….. Aaight!!

  Haydi halaya bakim, ancak gidersin……

 36. @Gadamer

  Oh ja, je comments zijn ook nog erg Gay, Daffyd, met je OMG, Keep up the good work, Dumbnit, What comes around goes around, enz. Yoehoee !!, je zit hier niet in “Paris Hiltons’ next BFF”, of wel !?

 37. ahahaha Candide, leuk om je ware aard te zien…sow soww…Gossieee….Did I piss you off dimwitje ? Aaay cok uzuldummm…

  Gay? In de zin van vrolijk of homo? Want dat laatste is wel een beetje off topic he…

  Gerginlige hic gerek yok bebegim, sakin ol lutfen…wat zei je ook alweer? Selaam, Sjalom??
  Eeen van je hela hela hela Hooooooooooo lala heyy! Nog een keeeeer..

  By the way, it is gHetto, not getto…;)
  Lilililililililililililil

 38. @Gadamer

  Nee hoor, niemand is boos, ik vind jou wel grappig, dus 2x gay! Jij je zin of je nou uit een getto of ghetto komt….jij kan het weten….

  Je leeft echt in je eigen wereld he? Toch gun ik je wat plezier in je eigen wereld…Toe maar, senin de seni seven bir anan vardir elbette….,,,

  Vraagje, ben je trouwens van dat project met die kampers gehaald, omdat ze jou heel vervelend vonden?

  Oh ja, als trouwens iemand bij ons tijdens een halay zo Lilillii roept, brengt ‘ie het er niet goed vanaf, cave min…

 39. @Candide,

  Hoezo? Ik vermaak me prima! je kunt het krijgen zoals je wil….

  Als je niet netjes kunt debatteren, doe ik het wel op jouw manier. Maar ik gebruik nog steeds woorden en ondersteun geen oorlogsacties zoals jij…

  Sjalom ve selaam

 40. @Erdal,

  Briljante opmerking, haha. Je hebt wel gelijk, het gaat nergens meer over.. Ach ja, wat zal ik zeggen, blij dat je ervan genoten hebt..

 41. Candide

  kijk je leert het al, praten tegen de spiegel heeft geholpen aangezien je hier ook tegen Candide begint te praten..;)

  Here we go again mevr. Paranoia ..zeggen dat het goed is dat iemand van zn stoel afkomt staat niet gelijk aan het ondersteunen van oorlogsacties.

  Selaaaaam en de groetjes aan Likoed.

 42. Erdal

  my pleasure…het is altijd leuk om te mogen aanschouwen hoe mensen hun ware aard tonen..heb er ook van genoten….Thnx Candide.

 43. @Gadamer,

  Op zich had je het punt wat je net maakt in je comment ook veel eerder kunnen maken. Ik zei alleen tegen jou dat je ongenuanceerd deed. Had je gewoon op kunnen reageren.

  Dan hadden we kunnen voorkomen dat we zo tegen elkaar deden en hadden we een gewone discussie kunnen hebben. Maar je ziet heel veel dingen als een aanval en reageert giftig. Leer je dan niks van je discussies met Hasan, Satcommando en zo vele anderen ?

  Dan moet je ook niet verwachten dat je er mee wegkomt….

 44. Bak burda birbirinize takiliyorsunuz, sonunda eski turk klasik filmlerindeki gibi kardes cikmayin 🙂

  Nayirrr evlenemezsiniz, siz kardessiniz….

  Sorry het is al laat, heb een glaasje adult melk gehad.

 45. @Erdal,

  Haha,dogrudur, bakarsin oyle olur, guzel saka 🙂 . Hepimiz kardesiz….daglar oy oy. Zaten Gadamer’i kardes olarak goruyorum, yalniz bizim koyden gecmesin….

 46. @Gadamer,

  Sen ne guzel insanmisin oyle, o kadar paylasimci. Yola gel iste boyle. Biraz tereddut falan ettin, cirpindin, ama iyi gidiyorsun….

 47. Candide

  lutfen paranoyak dusuncelerini benimle degil..misyonerligine alet etmek istedigin diger kuklalarinla paylas..

  Afiyet olsun simdiden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here