Netanyahu: geen excuses aan Turkije, wel spijt

16
2

“Israël hoeft zijn excuses niet aan te bieden voor de bestorming van het Turkse schip Mavi Marmara vorig jaar”. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu tegen zijn kabinet gezegd. Wel betuigde hij zijn spijt voor de negen Turkse doden en sprak hij de hoop uit dat de verstoorde relatie met Turkije hersteld kan worden, meldt persbureau AP.

Het was de eerste publiekelijke reactie van Netanyahu nadat Turkije vrijdag de Israëlische ambassadeur maande het land te vertrekken vanwege het incident

16 REACTIES

 1. tijd voor oorlog met israel hopende dat israel van alle kanten worden aangevallen en de topraklar van palestijnen teruggeven. keihard aanpakken die zaak.

 2. Nu heeft terreur staat Israel het rapport geaccepteerd, omdat het in hun voordeel is! Anders zouden ze niet accepteren.
  president van Israel heeft in verleden zelf iemand van VN vermoord! omdat het in nadeel van Israel was!
  in 1948 werd Bernadotte door Yitzak Samir vermoord! Samir was daarna in 1982 president van Israel! terreur staat israel had eindelijk een terrorist als president!

 3. Geen excuses wel spijt ? Zelfs een baby accepteert niet zo’n bod. Aan de inhoud kan
  je ook lezen, dat de spijt niet oprecht is, maar
  slechts een formaliteit. Als ik de leiding van
  Turkije had zou ik al mijn directe en indirecte
  contacten verbreken en alle steun in welke vorm dan ook nalaten en samenwerken met
  Iran tegen Israel. Israel moet op de knieën.
  Het is geen vrijblijvende verzoek.

 4. Lees het rapport, nota bene van de VN die normaal zwaar anti-Israel is door het machtsblok van 57 islamitische staten.

  De belangrijkste bevindingen van het rapport:
  1. De zeeblokkade die Israël heeft ingesteld is legaal.
  2. Het ondernemen van de ‘flotilla’ was ‘roekeloos’ en agressief.
  3. Op het Turkse schip werd door de opvarenden een vooropgezette en zeer gewelddadige aanval ondernomen op de Israëlische soldaten.
  4. Het Israëlische leger gebruikte in reactie op deze aanval ‘excessief geweld’.

  De fouten lagen dus veel meer aan Turkse kant. Blijkbaar probeert Turkije dat met veel tromgeroffel te verdoezelen.
  Maar het zou logischer zijn dat Israel een aanklacht tegen Turkije indient.

 5. VN rapport wodrt niet erkend door Turkije, net alle rapporten van de VN die nooit worden erkend door Isarel.

  Er is maar 1 land die zoveel VN resoluties heeft geschonden en dat is Israel, En wat voor santies heeft dat opgeleverd tegen Israel, Geen…….

  Het duurt geen eeuwigheid meer. Geduld van de mensen die Israel gedogen raken ook op.

  Lokoed, als jij echt denkt dat wat Israel doet legaal is, dan vraag ik mij af wat jij vind wat Hitler heeft gedaan? is dat ook legaal?

 6. Likoed Nederland@ Jullie hebben geen recht van spreken. Dus hou jou propaganda praatjes maar gewoon voor je. Pisreal accepteerd alleen VN rapporten indien het in hun voordeel is. Pisrela is gewoon een terreur staat die wordt gesteund door het westen. Maar daar komt verandering in nu de Arabische leiders die onder een hoedtje spelen met de VS en onderdaan(pisreal) uitgeroookt zijn. Inshallah komt er nu een einde aan de bezetting. Erdogan ROCKS sowieso!!!

 7. likud isreal is rommelig land dat weet je ook wel ik heb beelden op tv gezien lijkt wel een 3e wereld land man uhaha al dat gammel gammel gepraat van jullie bah vies man…Hitler

 8. Erdogan geniet van alle aandacht. Het gaat alleen om geld en macht. Hij weet donders goed, dat er geen oorlog zal komen.
  Het is gewoon om de burgers tevreden stellen voor de volgende verkiezingen. En natuurkijk de islamitische wereld, want daar is geld te verdienen.

 9. Hopelijk blijft het alleen bij praatjes want geen enkele soldaat verdient het om slachtoffer te worden van dit politieke circus!
  Laat de leiders lekker zelf gaan..eens kijken hoeveel pantalons droog blijven..haha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here