Turkije schort militaire deals met Israël op

21
5

Turkije schort alle militaire akkoorden met Israël op. Dat heeft de de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu vrijdag gezegd meldt NU.nl. De relatie tussen de twee landen is gespannen sinds Israël in mei vorig jaar een Turks schip met hulpgoederen voor Gaza enterde. Negen Turkse activisten kwamen toen om het leven.

Verder liet de minister weten dat Turkije zijn ambassadeur uit Israël terughaalt en dat het de Israëlische ambassadeur in Ankara uitwijst. Lees verder op NU.nl.

21 REACTIES

 1. De VN stelt dat Israel het recht heeft om wapentransporten naar Hamas te verhinderen. Het was Turkije die deze legale blokkade wilde doorbreken. Met aan boord 40 extremisten die van te voren verklaard hadden als islamitisch martelaar te willen sterven in de strijd tegen de Joden.

  Dus als er iemand excuses zou moeten aanbieden, is het Turkije.

 2. @Gadamer,
  wacht maar tot israel samen met de koerden gesteund door het westen een oorlog begint tegen Turkije. Dan zullen er pas duizenden lichamen in de lucht vliegen van mensen die de Turken in West Europa aanzien voor afwassers. Zij zullen dan smeken om hier te mogen komen, wij zullen hun de wc’s schoon laten maken. Daar verheug ik me zo op.

 3. OG likoed nederland komt weer eens uit zijn grot. Hallo in die schip waren ook joden (israellis ) aanwezig maar ja jullie zien elke dreiging als een extremist moslim best wel hypocriet. Is het niet tijd om bij jullie baasje amerika geld te vragen???

  En mensen als HASAN ag wat moet je daarover zeggen. Wat een heerlijk gevoel om een eigen land te hebben een eigen volkslied te hebben en wat goed dat IRAN jullie afslacht daar kan Turkije wel wat van leren. Koerden echt waar hahahaahah moet echt lachen om die volk.

 4. Hasan

  waarom word je geen scenario schrijver?
  Weet je wie de hoofdrol heeft in jouw scenario?
  De afwasser in Europa…die zet natuurlijk samen met al die andere afwassers Europa op zijn kop mocht het ooit zo ver komen….er is geen enkele Europeaan of Amerikaan of Ä°sraelier die terrorisme jegens Turkije zal steunen…So dream on boy..

 5. @ Likoed

  Israel had geen recht, het schip voer op internationale wateren de namen van de 9 vermoorde mensen waren al bekend bij de joden nog voordat ze het schip enterden het was een doelgerichte bewuste actie dus kom niet met die bullshit israel had helemaal geen recht jammer dat Hitler jullie niet allemaal heeft afgeslacht!

 6. @Yusuf,
  Ik ben geen koerd. Maar als ze in Turkije het slechtste hebben met de Turken in West Europa dan wens ik hun het ergste toe. Wie wind zaait zal storm oogsten. Al gaan alle koerden dood. Ik zal er geen traan om laten. Maar dat geldt ook voor de Turken in Turkije, laat ze maar elkaar afmaken.
  @Gadamer
  Ik ben geen afwasser maar heb een goedbetaalde baan dankzij mijn hoge opleiding.

 7. Hasan je bent geen turk of een koerd wat doe je hier in deze site dan. Ben je marokkaans of zo,haha marokkaanen die hebben pas een rijke geschiedenis zeg.

 8. Hasan is geen turk zegt hij, maar hij kan wel een aardig woordje Turks. Blijkt uit zijn eerdere stompzinnige reacties… Hasan je moet niet te veel privé internetten op je werk, dat mag niet hè…

 9. Hasan

  ik zei ook niet dat je er 1 bent, begrijpend lezen aub of heb je dat niet geleerd tijdens je zgn.opleiding?

  Nogmaals de afwasser in Europa heeft de hoofdrol in jouw verknipte scenario..Je begrijpt het nog steeds niet he..

 10. @Yusuf,
  Ne Fas’i? etden tirnaktan bir insanim, birde Turk ve Hollanda paspaportum var. Turk olmak o kadar iyimi? Annene ve Babana sor, Turkiyede nasil yasiyorlardi, acliktan agizlari kokuyordu, banyo edicek temiz sulari yoktu, elektrik nedir bilmezlerdi, elbiseleri yirtik pirtikdi. Aynen o durumda olan kisiler cok kirsal yorelerde. Eeeh… turk olmak o kadar iyimi? Yok, hayatin kalitesine bakacaksin. sonucta turkluk karin doyurmuyor.

 11. @ likoed nederland
  wat praat jij bulshit met je joodde hoofd
  als het extreminsten waren dan hadden ze zigzelf allang opgeblaze waus
  w8 maar zo’n gek als hitler gaat nog komen
  die jouw moeder gaat afslachte
  götweren

 12. Lees het rapport, notabene van de VN die normaal zwaar anti-Israel is door het machtsblok van 57 islamitische staten.

  De belangrijkste bevindingen van het rapport:
  1. De zeeblokkade die Israël heeft ingesteld is legaal.
  2. Het ondernemen van de ‘flotilla’ was ‘roekeloos’ en agressief.
  3. Op het Turkse schip werd door de opvarenden een vooropgezette en zeer gewelddadige aanval ondernomen op de Israëlische soldaten.
  4. Het Israëlische leger gebruikte in reactie op deze aanval ‘excessief geweld’.

  De fouten lagen dus veel meer aan Turkse kant en het Turkse standpunt is dus totaal ridicuul.

 13. @Likoed

  alsof VN neutraal is.

  Iedereen weet, en het allerbelangrijkste is dat mensen uit israel het zelf ook zeggen, dat israel zelf provoceert.

  @lokoed

  Ga op onderzoek uit. Kijk wat Dries van Agt (ex premier van nederland) te zeggen heeft

  Dries van Agt

  Dries van Agt

  Dries van Agt

  Dries van Agt

  Hij is neutraal.

 14. Turken doen stoer is nergens voor nodig. Als Turkije kloten had, hadden ze Israél allang aangevallen. Ze liegen over het aantal pkk doden in Noord-Irak. Turkiye bos daglari yilardir bombaliyor.

 15. Turkije stelt weinig voor, sadece konusuyorlar en dat al jarenlang. para yok turkiyede para, T DRAAIT ALLEMAAL OM GELD. HEEL VEEL GELD turkiye acliga ve issizlige baksin once millet AC AC
  +

 16. Hasan

  Israili bombalamak Trye mi kalmis..
  De hele wereld weet dat Israel geen respect heeft voor internationaal recht..Yani sanane Turkiyeden..

 17. Saban

  Turkiyenin en buyuk dusmani avrupalara kacan turklerdir..Avrupanin da en buyuk dusmani issizlik ve hasta parasi alan dindar kafali turklerdir..

  Ayrica nickini degistirsen iyi olcak Inek Sabana saygisizlik oluyor..

 18. ülen millet ac diyorsunuz ama, ben kimsenin aclikdan öldügünü görmedim Turkiyede.

  Eeeh ayranin yoksa icmeye at’ile gitme sicmaya.

  Het leven is daar duur. Iedereen hierboven zegt wel iets wat raakvlakten heeft met de werkelijkheid.

  @Gadamer:

  Het klopt wel wat je over bepaalde Turken in Europa zegt.

  Ne demisler: ey fuzuli, bir xx icin gittin gurbete, xx senirdinir xx derindir sefa verir millete, ye mis gibi kebabi ic buz gibi sarabi, vur karpuz gibi bir xxx, sen bu kafayla sikimi gidersin cennete

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here