Turkse Selimiye moskee op werelderfgoedlijst Unesco

0
3

De Selimiye moskee, in de Turkse stad Edirne heeft een plekje veroverd op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het indrukwekkende complex uit de tweede helft van de zestiende eeuw is één van de mooiste voorbeelden van Ottomaanse architectuur ter wereld. Dat meldt opreisgids.nl.

Naast deze nieuwste aanwinst heeft Turkije al een flink aantal plekken op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. De boventoon wordt gevoerd door vele steden, zoals metropool Istanbul, thermensteden Hierpolis en Pamukkale, mythische stad Troje, Lycische stad Xanthos en de overblijfselen van Hattusa. Ook de stad Safranbolu en de plaats Letoon maken deel uit van deze imposante erfgoedlijst. Lees verder…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here