Turkije wil ambassade in Somalië

13
4

De Turkse premier Erdogan heeft tijdens zijn bezoek aan het door een hongersnood getroffen Somalië aangegeven een Turkse ambassade in het land te willen opzetten. Verder kaartte Erdogan het belang aan van sociale voorzieningen. Tijdens een persconferentie vertelde hij dat Turkije zich zal inzetten voor de bouw van meer scholen, een verbeterde watertoevoer en infrastructuur.

Somalië heeft te maken met de zwaarste droogte in zestig jaar. Hulpverlening aan het land is moeilijk, omdat aan Al-Qaeda-gerelateerde militanten het voor het zeggen hebben in veel van de meest wanhopige gebieden in het land. (Bron: NRC.nl)

13 REACTIES

 1. Selamun aleykum,

  Haklisin Erdal kardesim. Bugun biz onlara yarin onlar bize… Buna insanlik diyoruz.

  Ama senide anliyorum sene 2011, malesef maddi cikar olmadan 99% ne birsey verir ne birsey yapar.

  Ama Allaha bin sukurler olsun Erdogan gibi bir sahis ”maddi” cikar degil ”manevi” ”kardeslik” INSANLIK adina bunu yaptigina inaniyorum.

  Allah cumlemizden razi olsun.

  Cihan

 2. ja tuurlıjk hooor ıedereen heeft zıjn belangen
  maar we zıjn tenmınste geen pıraten,bloedzuıgers zoals de westerlıngen,
  voordat we wat nemen geven we ook heel veel,alleen al de morele steun ıs genoeg,dıe zıelıge westerse leıders DURVEN nıet eens ernaartoe te gaan,of beter gezegd ze laten dıe pıratenbende nıet eens het land ın zegt wel genoeg denk ık.erdogan IK HOU VAN U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.we zıjn pas op de helft zoals mıster ERDOGAN dat ook zegt de ustalık donemı. erdogan heeft alles verbeterd ın tc en de pkk gaat ıe ook kapotmaken INSA ALLAH.

 3. Amsterdammer.

  Ik ben geen grote fan van Erdogan. Ik ben ook geen tegenstander.

  Wat ik wel ff kwijt wil is het feit dat Turkije in de Shit zat. Dus: Turkije kon ook alleen maar omhoog. Erdogan weet samen met zijn mensen eenheid te vormen met een leider die niet wodrt betwist. En dat is een goede zaak.

  Maar ik wacht nog steeds op een paar belangrijke hervormingen, Hiermee doel ik niet op wat de EU verwacht van TC. Ik wil dat mensen een menselijk bestaan leiden. Het moet afgelopen zijn met corruptie. Turkije is nog steeds behoorlijk corrupt en dat geldt deels ook voor de AK parti. Ak partililer uzaydan gelmedi ya. Er moet meer transparantie komen in Turkije. En bepaalde mensen dienen ook als voorbeeldburger. Ze moeten zich ook ernaar gedragen. De zoon van Erdogan moet net als ieder ander kind de dienst in en niet met trucjes gaan omzeilen, met dit soort elite gedrag verlies je veel in 1 minuut wat je in jaren hebt opgebouwd.

  Voor de rest, denk ik dat AK parti momenteel de enige optie is voor TC.

 4. Somalie is rijk aan Uranium, goud, ijzer,koper
  maar ook diamant en olie… dus tis normaal dat Turkije daar belangen bij heeft…

 5. @ Erdal

  well spoken..Primair doel is inderdaad dat mensen een menselijk bestaan ( = essentie van het leven) kunnen leiden en ik ben er van overtuigd dat Erdogan om deze reden een ambassade in Somalie wil opzetten..Ik denk dat hij ook een van de enige weinige is die een voor wat hoort wat politiek hanteert…

 6. Wat ik nooit zal begrijpen waarom er mensen zijn zoals Arie die zo altijd negatief denken.

  Erdogan zal voor een hele tijd de enige zijn die Turkije omhoog zal brengen. Wat er daarna gebeurt weet ik niet. In ieder geval na Erdogan, zal het nog een hele tijd duren voordat er weer iemand als hem naar voren komt.

 7. Turkije is het enige moslim land wat zich niet laat leiden door belangen. Ben dan ook echt grote fan van Erdogan. Had marokko maar een beetje van de ballen die Turkije heeft. Al is Turkije sowieso een stuk verder dan Marokko. Erdogan keep doing the good work!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here