Ondernemers blijven optimistisch over Turkije

0
6

Buitenlandse investeerders kijken met argusogen naar de snelst groeiende economie in de wereld. De Turkse aandelenmarkt heeft gigantische verliezen moeten incasseren sinds de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten naar beneden werd bijgesteld. Desondanks blijven Nederlandse bedrijven vertrouwen houden in de nieuwe ‘Euraziatische tijger’.

Bijna nergens gaan de koersen zo hard omlaag als in Turkije sinds de laatste verkoopgolf van aandelen begon. Alleen al op maandag duikelden Turkse aandelenkoersen gemiddeld zeven procent. Dat is veel meer dan in andere opkomende markten.

Toch optimistisch
Het slechte beursklimaat brengt de Nederlander Joost Nienhuis niet aan het twijfelen. Zijn bedrijf Tripolis, ontwikkelaar van software voor e-mail marketing, opende amper een maand geleden een kantoor in Istanbul. ‘We zijn in Turkije aanwezig voor de lange termijn. We hebben hoge verwachtingen van deze markt. Het is een groot land met een jonge populatie en ze omarmen moderne technologie.’ Lees verder op de site van Radio Nederland Wereldomroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here