Weer arrestaties gelast Turks leger

2
3

Een Turkse rechtbank heeft opdracht gegeven tot de arrestatie van nog eens 14 militairen, onder wie zes generaals en een admiraal. Ze worden verdacht van het opzetten van antiregeringswebsites meldt de NOS. De verwachting is dat de militairen zich binnen enkele dagen zelf aangeven bij de politie.

De afgelopen tijd zijn in Turkije tientallen legerofficieren opgepakt. Ze zouden sinds 2003 betrokken zijn geweest bij het voorbereiden van een staatsgreep. De verdachten zeggen dat ze onschuldig zijn. Ze zouden alleen hebben overlegd over hypothetische situaties waarin het land in de greep is van onrust.

2 REACTIES

  1. Een haan die te veel kraait, daarvan
    draaien ze de nek heel snel om…… !!!!!! R.T. Erdogan gaat TE VER en hij kraait te veel en heeft zijn grenzen reeds
    overschreden, dus hij kan beter niet verder kraaien, want zijn carrière zal op deze manier een hele andere wending krijgen…..
    Tayip bey erken öten horozun sesine kesiverirler……..

  2. waar rook is is vuur…
    maar wat ook geldt is; waar blijven de duidelijke aanklachten en bewijzen en de rechtszaken die als het even kan openbaar moeten zijn? En hoe zit het met de termijnen waarbinnen dit normaliter moet/ En waarom toch zijn zelfs duidelijk onschuldige journalisten ook vast komen te zitten? En waarom duren deze processen veel langer dan wettelijk toegestaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here