Griekenland graaft slotgracht op Grieks-Turkse grens

7
7

In Griekenland graaft het leger een ‘slotgracht’ langs de noordoostelijke grens met Turkije. Het gaat om een geheime operatie om de landsgrenzen te beschermen en vluchtelingen tegen te houden. De details zijn nu pas uitgelekt schrijft de Belgische krant De Standaard. De Grieks-Turkse landsgrens is ongeveer 200 kilometer lang en loopt grotendeels langs de Evrosrivier.

Volgens cijfers van de Griekse overheid zouden er vorig jaar meer dan 100.000 vluchtelingen de grens hebben overgestoken. Het vluchtelingenpobleem gaat ook Europa aan. Griekenland is een springplank om de landen in de Europese Unie te bereiken. De overheid is verplicht om mensen zonder papieren tegen te houden, zodat ze niet kunnen doorstromen naar de rest van Europa. Het land, dat leidt onder een economische crisis, heeft moeite om de problemen alleen aan te pakken.

Volgens de Griekse kranten To Vima en Ta Nea wordt in het noordoosten van Griekenland parallel met de rivier de Evros een kanaal van 120 kilometer lang gegraven. Voor de aanleg halen de Griekse media twee redenen aan: als verdediging tegen een inval van het Turkse leger en tegen de massale instroom van vluchtelingen.

Lees verder in De Standaard.

7 REACTIES

 1. hahaha ze zijn wel heel erg bang geworden van Turkije. laat de Turkse illegalen en de illegalen van andere landen maar via bulgarije naar de eu komen. christelijke eu denkt dat ze het voor Turkije moeilijk maken. de eu discrimineert en is bang voor Turkije. Ik hoop dat Turkije de eilandjes terugneemt die ze aan junanlar hebben gegeven. Ne Mutlu Turkum Diyene.

 2. Die grieken zijn nog armer dan een luis geworden…. Ze kunnen niet eens voor hun eigen land zorgen laat staan die eilanden.
  Bovendien kan de rest van de EU zijn eigen broek niet eens ophouden, maar ze laten een scheet en de grieken die beginnen gelijk putjes te graven……. Daar gaan nou al die miljarden heen van de EU. Ze zijn toch gewoon ZIEK, ze weten van ellende niet meer wat ze moeten doen…….. loozers, hopelijk zinken ze nog dieper weg dan de putjes die zij graven !

 3. Türkün Türkten Baska Dostu Yoktur
  onun icin Türk, Kürt, Laz, Cerkez ayrimi
  yapmadan birlik beraberlik icinde Türkiye menfaatlarina calisalim her alanda. Türkün bilegini Allahtan baska kimse bükemez.
  Su uyur , düsman uymaz.

 4. wat een onnozele reacties.

  Een land probeert zijn/haar vluchtelingenproblemtiek op te lossen en men maakt daar een schandalig ‘economische pijn is fijn’ verhaal van. Om het even of je zo kunt omgaan met vluchtelingen, ze hebben het nog altijd beter dan de officieel niets bestaans status die deze mensen in Turkije hebben. Daar bestaan ze zogenaamd niet eens!

  Het gaat om mensen weet u wel. echte mensen met handen en voeten en kinderen etc…en voor een land als Griekenland is 100.000 te veel, dat is 1 op de 9 van de inwoners dat er bij komt! Een veelvoud van Nederland die met veel minder al zijn grenzen dichtgooit.

  Of Turkije die hen uberhaupt geen status geeft. weigert dit pertinent!

  wat heeft dit met ’turkun turkten baska dostu yoktur’ te maken?

  Zien jullie dan overal een wereldcomplot in tegen het turkse volk?

  Als ik types als jou hoor/lees snap ik dat best wel als die er zou zijn! Engerd!

  eilanden die aan de yunan zijn gegeven?

  die waren altijd al Grieks, op meer dan 90% van de eilanden heeft nooit een Turk en of moslim gewoond…Zelfs de Osmaanse Sultans spraken altijd en alleen maar over Griekse eilanden. Er zijn maar een paar uitzonderingen waar Turken meer of minder varienerd van max 100 jaar tot 400 jaar hebben gewoond. En dat zijn Kos, Rhodos, Midilli, etc, maar verreweg de meeste eilanden heeft nooit 1 Turk gewoond!

 5. @ serkan

  bek houwe fasist dat je bent. Turkun Turkten baska dostu yoktur dit is een kei harde feit!!! Dit weet iedereen en jij ook. Die eilanden zijn van Turkije geweest en is zeer zekers weggegeven aan junanlar en die hoor Turkije terug te krijgen. Jij bent geen Turk jij bent een vieze kafir.

 6. mannen even rustig aan met elkaar!aub,iedereen heeft een mening,respect voor elkaar,vergeet niet dat turken ook altijd respect hebben voor ieder zijn mening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here