Kredietbeoordelaar Moody’s waarschuwt Turkije

1
19

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft Turkije gewaarschuwd voor de groeiende economische onevenwichtigheid in het land. Vooral het forse tekort op de betalingsbalans is een punt van zorg, aldus Moody’s woensdag. Volgens het kredietratingbureau moet Turkije de binnenlandse vraag terugdringen om oververhitting van de economie te voorkomen en de in- en uitgaande handelsstromen meer met elkaar in evenwicht te brengen.

Turkije importeert veel meer dan het exporteert. Dit verschil is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Als de problemen niet worden aangepakt, kan dat gevolgen hebben voor de vooruitzichten van de waardering van het Turkse staatspapier.

Moody’s wijst erop dat de financiering van het tekort op de betalingsbalans van Turkije instabieler is geworden, waardoor het land kwetsbaarder is voor economische schokken en verschuivingen van beleggingen.

1 REACTIE

  1. china, india, brazilie doen het op deze punten wel beduidend beter. Dat Turkije nog sterker afhankelijk is van buitenlandse investeringen was en is duidelijk! Er is geen eigen Turks geld voor investeringen, Dat komt toch vooral van privatiseren, verkoop of dus buitenlandse bedrijven…en van een bevolking dat zwaar op krediet leeft. Anders dan in China…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here