Turkse criminelen verdienen miljarden

10
11

Turkse criminelen zetten jaarlijks in totaal zo’n 3,3 miljard euro om, zo heeft het Turkse accountantsbureau Ismmmo berekend. Het meeste geld wordt verdiend met de productie en verkoop van nagemaakte of illegale producten, gevolgd door drugshandel, prostitutie en mensenhandel. Dat schreef de krant Hürriyet vandaag op zijn website.

Het volume van de criminele activiteiten groeit gestaag en is doorgedrongen tot in vrijwel iedere sector in het land. Netto werd er vorig jaar ongeveer 2,2 miljard verdiend, zo schat het bureau. Lees verder op de site van De Volkskrant.

10 REACTIES

 1. Dus je hebt alleen in Turkije criminelen die miljarden verdienen en de Europese criminelen (niet Turken zijnde), die verdienen dan zeker 3 biljard euro.
  Deze column maakt Turken zwart alsof de wereld ALLEEN maar uit Turkse criminelen bestaat. De krant Hürriyet schrijft niet ten voordele van Turkije, maar ten alle tijden negatief en pro-westers en Israëlisch.

 2. Ay Yildiz

  er mag ook niets, maar dan ook niets aan slechte berichten worden gegeven he. Want dat is altijd natuurlijk om Turkije zwart te maken. En oh ja, amerikaans en Israelisch natuurlijk…

  rot toch op man.

  Door types als jou komt de vuile was nooit naar buiten

  er bestaat zoiuets als onderzoeksjournalistiek.

  En waarom mag je iets slechts pas benoemen als je tegelijk zogenaamd moet aantonenn dat je niet de enige bent.

  dit is een turks artikel en gaat over Turkije. Niet obver Europa. De lezers zijn Turken.

  Volkskrant plaatst het vanwege het belang van Turkije als eceonomische partner en land waar politiekl veel gebeurt.

  rot op met je kort natiuonalistisch lontje.

  sinir bozan damardan bos milliyetcilikle gelismiyor turkiyemiz!

 3. serkan

  Uit jouw commentaar blijkt, dat jij altijd maar eens bent met berichtgevingen van het Volkskrant, die steeds maar negatieve dingen plaatst over Turkije, maar het is wel erg opvallend, dat positieve dingen bijna nooit worden benoemd. Als het al positief is dan is het 5% positief, waarvan 95% NEGATIEF.

  Tevens gaan de artikelen alleen maar over Turkije, maar we wonen, werken en leven in nederland, dus is het dan niet belangrijker om de problematiek (en dat zijn er nogal wat) van de Turken in nederland te bespreken en aan de kaak te stellen en hieraan te werken met hun binnenlandse racistische politieke beleid.

  Als je ook even kijkt naar andere nederlandse sites over wat de nederlanders schrijven en denken over Turken en Turkije, dan stel ik niets voor met mijn passionele Turk zijn en valt in het NIET vergeleken bij die FASCISTISCH ingestelde nationalistische hollanders !!!

  Sinds wanneer werkt de Volkskrant (nederland) in het belang van Turkije ????
  Economische partner pfffff laat me niet lachen sukkel die je bent, dit heet PUUR
  UIT EIGEN BELANG !!!

  Het valt ook op dat jij steeds eens bent met dit soort berichten en heel vaak andere mensen negatief bekritiseerd en hun aanvalt
  op hun commentaar, zodra zij opkomen
  voor hun eigen moederland Turkije !!!!

  Rot op met je nederlandse instelling, want kennelijk heb je teveel nederlandse kaas gegeten hielen likker.

  Hollandayi ve Volkskrant sirketinemi kaldi Türkiyenin gelismesi ulan………..
  Burada insanlarin asabina bozma ve iki yüzlülük yapma. Utanmadan Türkiyemiz yazma, cünkü senin Türk oldugun bile süphe verici. Sen Türkiye icin NE YAPTIN ??????

 4. @Serkan

  je hebt helemaal gelijk hoor.ik sluit mij hierbij volledig aan.

  ey AY-YILDIZ (namıdiğer Türk Kanı??)
  yazdıklarınla yine beni rahatsız ediyorsun.
  tepki vermek tabii kusurumdur.ama,carnavalskind da olarak doÄŸduysam,Türkiye’yi ve Hollanda’yı sevdiÄŸimden dolayı ,bırakamam.kendine iyi bak!

 5. Ay Yildiz

  ik ben helemaal uitgepraat met jou als het gaat om uitleggen waar je mee bezig bent en waarom je dat doet. Maar ik wil er wel bij zeggen dat wat je doet jou in het bijzonder alleen maar ongelukkiger zal maken ten opzichte van de omgeving waarin je leeft en de wereld waarnaar je kijkt. stop daarmee, voor jezelf, maar aub ook voor gezond denkende en handelende Turkse Nederlanders die een goede relatie hebben tov hun eigen afkomst en identiteit(en) ja, dat zijn er altijd meer ja!

  types als jou reduceren alle waarheden en mogelijkheden tot een zwart wit beeld waar je niks aan hebt en die geen rekening houdt met de realiteit.

  Ik ben een Turkse nederlander en denk duidelijk anders over feiten en problematiek. Met het benoemen van welke problematiek dan ook heb ik duidelijk geen enkel probleem.

  Waar ik ook niks aan heb is trots ontlenen door te selecteren binnen positieve berichten die dan zogenaamd mijn zelfbeeld en torts qua afkomst moeten aanvullen. Die heb ik niet nodig. in tegnstelling tot jouw kennelijk…

  Studeer, werk, schrijf, discussieer op basis van feitenkennis en met inhoud, begeef je binnen verschillende netwerken, produceer, daar heeft Tukije veel meer aan dan alleen maar je aanvallen op anderen die zogenaamd Turkije zwart maken…wat zet een type als jouw daartegenover? ben ik heel benieuwd naar!

  in tegenstelling tot jouw die vind dat er een zogenaamde reden is en moet zijn achter het benoemen van problematiek…

  grow up…

  met teksten als hielenlikker en hoofdlettergebruik bij vaagheden als ‘eigenbelang’ (toon dan aan op welke manier een krant hier eigenbelang bij kan hebben in concreto!) etc kom ik tot de conclusie dat het jou en types als jouw nooit maar dan ook nooit om de inhoud gaat, laat staan de problematiek, en wat mij betreft daarmee dus niet om de mens en de turk, maar om jouw gevoel van Turks zijn en jouw idee van je link met jouw beeld van Turkije alleen. daar heb ik niks aan en alle andere mensen ook niet…

  met een beetje meer realistische inhoud en een gezonde afstand tot je identiteit, kan je veel meer betekenen voor niet alleen de Turkse mensen maar ook voor je hele omgeving, ook in Nederland waar je woont, maar waar je duidelijk alleen maar een negatieve band mee hebt als het gaat om je andere onderdeel van je identiteit…

  dit heet nou een minderwaardigheiddscomplex. dat uit zich in dingen zoals jij die hebt en doet! Onderdeel daarvan is een soort complotdenken over datgene wat je voor jezelf belangrijk vindt!. dat is zo duidelijk bij jou…

 6. serkan

  Als je uitgepraat bent met mij, waarvoor die opwinding en een hele lange verhaal…….
  Je hoeft je niet zo te verdedigen, want dat is nergens voor nodig !
  Jouw uitleg gaat helemaal nergens over, want je schrijft alsof je mij persoonlijk kent…..

  Geen wonder ook dat je je liever negatief opstelt ten op zichte van mij, ik als trotse Turk en jij…….????

  Ik kan zeggen dat ik een heel erg duidelijk identiteit en kijk heb op de onderwerpen die hier worden gepubliceerd. Kijk dat mijn mening en visie jouw niet aanstaat, dat is jouw probleem, ondanks dat alles wat ik schrijf uit opgebouwde kennis en ervaring is vergaard !!! ANLADINMI ?????

  Bovendien is er voor alles een reden, als er geen reden is waarvoor leeft of bestaat de mensheid dan ?

  Als ik jouw onsamenhangende reacties lees, dan kom ik maar tot 1 conclusie, dat jouw uitleg nergens op gebaseerd is namelijk geen kennis en zelfs niets eens wetenschappelijk onderbouwd. In het algemeen zijn het losse kreten met één en al bijelkaar geschraapte woordjes zonder inhoud. Met andere woorden jouw persoonlijke mening, dat ik niet concreet ben, aan waanideeën en complotdenken en minderwaardigheidscomplex leidt raakt noch kant noch wal !

  Als je nog geen beroep of werk hebt, dan adviseer ik je om een filosoof te worden, want ik denk dat je daar wel keigoed in bent.

  Alleen de problemen die in Nederland gecrëeerd worden voor Turken en andere moslims, kunnen niet opgelost worden door een FILOSOOF als jij….

  Ik denk dat jij op het moment in je leven een PATSTELLING hebt bereikt en weet niet goed of je eigenlijk nou een Turk of een nederlander moet zijn ?
  Los eerst je eigen probleem op met je eigen minderwaardigheidsgevoel en compliceerde uitleg, waarvan jezelf niet eens weet wat je geschreven hebt en als je dan een keer volwassen bent geworden, dan mag je met mij nog eens op een normale manier in conclaaf gaan.
  Je bent een Turkse nederlander schreef je toch, dus met je nederlandse kant probeer
  je een ÃœBERMENSCH te zijn, want je schrijft dat ik met mijn UITLEG moet STOPPEN om mijn mening, visie, ervaring en kennis, hetgeen op waarheden en feiten berusten, niet moet verspreiden en niet delen met anderen……
  Dus je voelt je bedreigd, maar laat ik je dit zeggen er zijn heel veel Turken die de WAARHEID in nederland maar al te goed kennen en ik ben er één van.

  Je beantwoord een vraag in mijn eerdere commentaar met een wedervraag en je hebt zelf mijn vraag niet eens beantwoord.
  Snap jij jezelf nog wel ?
  Doe jezelf en anderen een plezier, ga andere nederlandse sites bestuderen hoe over Turken en moslims gedacht en geschreven wordt en kom dan terug met je onderzoeksjournalistiek want dat is allemaal gebaseerd op Westerse visie….
  Er zijn ook mensen die in het Oosten (Turkije-Azië) van de wereld wonen en leven met een visie over het Westen !

  Nogmaals wat heb jij gedaan voor Turkije ?
  En voor de Turken binnen de nederlandse maatschappij ?
  Hoe oud ben jij eigenlijk ?
  Ik denk dat ik een stuk ouder ben dan jij en ik kan je zeggen dat ik een hoop gedaan en betekend heb !

  Zal ik jouw eens wat vertellen, volgens mij heb ik je behoorlijk diep geraakt en doet het je best veel pijn, omdat ik waarschijnlijk één van de vele Turken ben, jaaa ik ben niet de enige die zo denkt er zijn er nog veel meer, die zich zo duidelijk kan uitdrukken en zijn mening erg goed kan ventileren over de inhoud van diverse onderwerpen welke op deze site aan bod komen, dat je er gewoon wakker van hebt gelegen !!!

  Derhalve ben ik een heel realistisch mens en weet waarvoor ik sta en ik heb veel meer betekend voor Turkse en nederlandse mensen, dan jij je ooit kan verbeelden of kan indenken.
  Daarom weet ik op het moment ook uit welke richting de wind waait hier in nederland en gasten als jij komen zichzelf nog wel tegen binnen de huichelachtige systeem en omgeving van sommige nederlanders.
  Gelukkig zijn niet alle nederlanders zo, dat heb ik altijd gezegd….
  Bij jou heb ik het idee dat jij nooit met de neus op de feiten bent gedrukt, maar wacht maar af KOMT TIJD KOMT RAAD……
  dan val je toch opeens heel hard !
  Jij bent je eigen identiteit kwijt en je probeert dat op mij of op anderen te projecteren met je inhoudloze en vage teksten en reacties en dat is toch zo overduidelijk bij jou……
  Je bent gewoon de weg kwijt en ik hoop dat je niet nog verder afdwaalt…..

  Türkiyeyi canimdan cok seviyorum ve Hollanda kendisine sevdirmiyor.

 7. @ Serkan.. applaus voor jou van een hollandse want jij kijkt tenminste normaal tegen de dingen aan.

  @ Ay Yildiz.. het is bij jou zwart-wit en waar je woont is zwart en turkije is wit!
  Kijk is meer naar beide zijden dan zie je dat het ook andersom kan zijn.
  Verheerlijk je moederland niet want je woont er helemaal niet, wees gerust trots op je afkomst maar sla niet altijd de hand die je voedt.. als je dit gezegde tenminste begrijpt!

 8. marry schrijft: …..maar sla niet altijd de hand die je voedt.
  We hebben helemaal niets gratis gekregen, weet jij onder welke omstandigheden mijn vader heeft gewerkt voor een schamele salaris?
  Voor de komst van de gastarbeiders was Nederland een arm land. Dankzij de lage lonen van de gastarbeiders is nl geworden wat het nu is.

 9. @Hasan
  Ja jouw vader zal hard gewerkt hebben voor niet zoveel en ook wij werkten in de jaren ’60 voor fl. 50,00 per week.. dankzij de lage lonen voor velen draaide de economie, net eender als nu nog soms in Turkije.
  Daar werken mensen ook nog voor lage lonen ( 300 euro p/m).
  Maar Hasan dat bedoelde ik niet met die uitdrukking dat je hier nu werkt en leert en woont en dat je van dat land alle kansen hebt en dat je niet áltijd negatief moet zijn over dát land.
  En het land waar je niet woont en werkt alleen maar idealiseert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here