Nieuwe legertop benoemd in Turkije

6
1

De Turkse regering zegt dat de stabiliteit van Turkije niet in gevaar komt door het vertrek van de legertop. Gisteren diende de stafchef van de strijdkrachten zijn ontslag in, samen met de commandanten van de landmacht, luchtmacht en marine. Ze protesteerden daarmee tegen de arrestatie van 22 hoge militairen, die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen.

De Turkse regering heeft meteen een nieuwe commandant van de landmacht benoemd, die waarschijnlijk snel zal promoveren tot stafchef. Het gaat om de commandant van de politie die ook bij de legertop hoort, maar gisteren als enige geen ontslag nam. Van hem is bekend dat hij dicht bij de AK-regering staat.

6 REACTIES

  1. Turkije is met de huidige regering op de goede weg wat democratie betrefd, het leger moet maar eens goed begrijpen dat ze niet meer zoals vroeger om de 10 jaar een koep kunnen plegen met het argument de seculiere staat te redden , ze moeten begrijpen waar een millitaire eenheid voor dient en moet handelen binnen deze grenzen zoals dat in menig andere democratische landen wordt toegepast.

  2. op zich een goede ontwikkeling. ware het niet dat het juist wederom niet echt democratisch is om mensen wettelijk veels te lang vast te houden zonder proces en meer journalisten dan in China vast te houden waarbij opvalt dat de aanklachten wel heel verschillend zijn maar ze wel een ding gemeen hebben. het is allemaal geen AK partij gezinde media. Dat riekt naar gebruik van demoratie, maar niet naar de democratie zelf…helaas. Ik ben geen tegenstander van AK partij, en ben zelfs al heel lang voor. Maar op deze punten kan je niet anders dan je langzaam zorgen beginnen te maken!

  3. @ hatice

    Bestudeer je eigen commentaar nou eens, want de ene keer ben je wel voor AKP en dan weer niet en dan weer wel.
    Neem nu eens een besluit met een duidelijk standpunt of is het rüzgar nereye eserse……
    Het legertop is erg belangrijk voor Turkije en zoals het er nu aan toe gaat betekent dit, dat je je niet langzaam maar, dat je je juist heel erg snel zorgen moet maken !!!

  4. Turkeye heft zich altijd instant kunnen houden dank zij het leger, maar zoals het er nu naar uit ziet, lijden deze beperkingen van de vrijheid uiteindelijk tot een toekomstige gaos. Een zelfde methode zie je op alle plaatsen waar het niet goed gaat in de wereld en waar steeds meer armoede gaat heersen en uiteidelijk volgt opstand tenzij……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here