Inspraakorgaan Turken naar rechter om AOW

1
3

Het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) begint een proefprocedure tegen de afschaffing van de tegemoetkoming AOW voor mensen die in het buitenland wonen. Dat heeft voorzitter Aydin Akkaya zondag laten weten. Het IOT hoopt dat de rechter bepaalt dat Turkse AOW’ers die in Turkije wonen wel recht hebben op dit extraatje van ruim 33 euro per maand.

De tegemoetkoming is bedoeld om koopkrachtverlies als gevolg van beleidsmaatregelen te compenseren. Sinds 1 juni krijgen rond de 280.000 personen in het buitenland deze niet meer. Van hen wonen er ongeveer 20.000 in Turkije. Volgens het IOT hebben AOW’ers in Turkije recht op de tegemoetkoming vanwege de associatieovereenkomst tussen de EU en Turkije uit 1963. Die houdt in dat Turken hetzelfde moeten worden behandeld als onderdanen van EU-landen als het gaat om zaken als toegang tot de arbeidsmarkt. Lees verder op NU.nl.

1 REACTIE

  1. Thanks for this, but I just wanted to say that your site seems to aheva slight issue where I can’t see the top banner image? Has this been tested in Firefox? I’m using the latest version and this still doesn’t want to work at all.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here