Erdogan: Cyprus als EU-voorzitter onacceptabel

8
5

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan vindt het ‘onacceptabel’ dat Cyprus volgend jaar juli het roterend voorzitterschap van de Europese Unie (EU) overneemt. Turkije erkent het Griekse gedeelte van Cyprus niet en zegt dat lidstaten goed moeten nadenken over de gevolgen als de lidstaat toch voorzitter wordt.

Dat heeft Erdogan woensdag gezegd vorafgaand aan een bezoek aan Noord-Cyprus. Erdogan zegt dat zijn land niet verder kan gaan met de onderhandelingen over toetreding tot de EU gedurende de zes maanden dat Cyprus voorzitter is. ‘Praten met de Griekse Cyprioten is ondenkbaar. We praten niet met een land dat we niet erkennen,’ aldus Erdogan.

Volgens Erdogan heeft Turkije genoeg gedaan om tot een akkoord te komen met Cyprus. Lees verder op elsevier.nl.

8 REACTIES

 1. Als in Turkije een democratie zou zijn zou hij nooit dergelijke uitspraken maken.
  Gadamer kan mischien vertellen wat hij verstaat onder initiatief.?

 2. Hey canklo, welke kleuren heeft jouw vlag eigenlijk ???
  Sinds wanneer moet Erdogan danwel een leider van Turkije zich verantwoorden en verdere uitleg daarover gegeven. Wij Turken hoeven geen verantwoording te blijven afleggen tot het oneindige. SNAP DAT ! Avrupa Birligine veya Birlesmis Milletlere veya NATO’yu HESAP VERME ZAMANI GECTI ARTIK ANLADINIZMI. Okadar bitmistir nokta. Türkiye’nin ic islerine kimse karisamaz !!!

 3. Kijk dan die arme zielige stumperds, Griekse Cyprioten hondjes van de EU, Griekenland is zo arm (feitelijk Failliet) als een LUIS en nog steeds blaffen………..
  De EU moet eerst maar eens eigen zaken heel goed op een rijtje zetten en een oplossing vinden voor haar eigen culturele conflicten en financieel, voordat ze überhaupt Grieks-Cyprus als EU voorzitter gaan voordragen, terwijl ze niet eens erkend worden door Turkije. Er bestaat nog een Turks-Cyprus, wat zal blijven bestaan tot de eind der tijden (dag des oordeels). Best moeilijk te accepteren voor de EU en Amerika en we weten dat, dat GRUWELIJK PIJN doet en proberen mag maar je komt er geen milimeter verder mee !!!!!

  Allah Allah ne kadar arsiz, yüssüz ve utanmaz insanlarmis bunlar, KENDI KENDILERINE GELIN GÃœVEY OLUYORLAR…..
  Ne kadar gülünc ve komik bunlar, bak bunlari esek sudan gelesiye kadar dayak atacaksin astlinda, eeeehhh bu esek gelmeyecegine göre devam ver Allahim ver……….

 4. Neco, Turk Kani

  mag ik jullie er aan herinneren dat het officiële standpunt van Turkije is:

  Cyprus is onafhankelijk – en dus geen Turkije – maar zolang er geen oplossing is voor de deling, wordt het noordelijke deel alleen erkend door Turkije…Turkije erkend ook dat andere landen deze niet erkennen. Maar doet dit politiek handig voor de eigen interne politiek. Anders zou Turkije ook moeten protesteren tegen alle diplomatieke posten op het Griekse deel van het eiland en het feit dat er geen enkele zijn in het Noorden…

  De facto, Turkije weet dat zij in de positie zitten om meer te moeten accepteren, maar daar zullen Turkse politici het niet makkelijk mee hebben…

  De vraag is, komt er ooit een oplossing die goed genoeg is voor zowel griekenland als ook Turkije (als garantiestaten) om naar de eigen bevolking toe te kunnen verkopen…

  De houding van de EU maakt dit er niet makkelijker op. Maar goed, die wordt ook gekidnapt door Cyrus als erkend land…

  dit is voor niemand een wenselijke situatie…op de laatste plaats voor de Turks Cyprioten…

  het gaat om hun en moet ook om hun gaan…niet om Turkije of de trots van Turkije!

 5. geen oplossing voor de cyprus kwestie zonder Turkije in de EU

  en geen Turkije in de EU zonder oplossing voor de Cyprus kwestie…

  hier hebben zowel Turkije als de EU aan bijgedragen!

 6. @ Hatice

  De Cyprus kwestie maakt geen deel uit van de Kopenhagen criteria…Het is ( 1 van de vele) een verzinsel van de EU om Turkije buiten de boot te houden..

 7. Nu schat ik zomaar in dat Neco en Turk Kani mannen zijn en dat Hatice een vrouw is die reageren op bovenstaande.
  Ik vraag mij soms af waarom zo vaak de mannen emotioneel en met verkeerde trots reageren en naar de ander wijzen en dat de vrouw, in dit geval Hatice, rationeel schrijft en daarom de zaken op een rij kan zetten.
  Natuurlijk had de EU het Grieks Cyprusdeel niet moeten erkennen voordat het met Turkije was opgelost.
  Maar terecht zegt Hatice dat het om de mensen van dat land gaat en niet om foute trots die je hier makkelijk kunt ventileren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here