Fenedex opent Turkije Desk

3
4

De vereniging van exporteurs Fenedex heeft in samenwerking met een aantal partners een Turkije Desk geopend. “Iedereen heeft het over de Bric-landen (Brazilië, Rusland, India en China), maar maar als je kijkt naar de groeicijfers dan is Turkije tot nu toe onderbelicht”, zegt Frannie Flinterman van Fenedex.

De Turkse economie laat al enkele jaren indrukwekkende groeicijfers zien en geniet daarom toenemende belangstelling van Nederlandse bedrijven. Volgens Flinterman liggen de groeicijfers rond de 5 à 6 procent.

De desk beoogt het beginpunt te zijn voor MKB’ers die zaken willen doen met dit land. Volgens Flinterman is het toch een wat lastige markt. “Qua cultuur verschillen de Turken nogal. Wij kunnen bijvoorbeeld helpen met het vinden van een partner. Maar ook de technische bewerkingen zijn anders. Dan heb ik het over de douane en de bureaucratie”, aldus Flinterman.

De partners met wie Fenedex samenwerkt zijn Mazars, Trade & Investment Center B.V., MEYS Emerging Markets Research en Pellicaan Advocaten. Gezamenlijk bieden zij een totaalpakket aan diensten die bedrijven verder helpen op de Turkse markt. De Turkije Desk assisteert bij strategiebepaling, het identificeren van marktkansen, partner search en bijvoorbeeld het oprichten van een eigen vestiging.

Tevens adviseert zij bij het oplossen van knelpunten in Turkije op het gebied van cultuur, douane, logistiek, juridische en fiscale, en financiële zaken.

Bart Jan Koopman, directeur Fenedex zegt over dit partnerschap: “De verwachting is dat de Turkse markt de komende jaren steeds belangrijker zal worden voor Nederlandse exporteurs. Nu al exporteren wij voor zo’n drie miljard euro aan goederen en diensten naar Turkije. Door de krachten van onze organisaties te bundelen denken wij het Nederlands bedrijfsleven te kunnen bijstaan in hun pogingen deze soms nog moeilijke markt succesvol te betreden en te bewerken.”

3 REACTIES

  1. Turkije doe geen handel met nederlanders (kaaskoppen)…ze verdiennen het niet… kijk naar Oosten naar Azië daar zit het geld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here